Skocz do zawartości

320d - Dezaktywacja kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Skradzione mi kluczyk od samochodu

Mam zapasowy oryginalny oraz taki plastikowy do dorabiania jednak chciałbym dorobić jeszcze jeden.

Tylko mam takie pytanie... Czy istnieje jakaś możliwość przeprogramowania immobilizera czy coś w tym stylu żeby nie można było uruchomić samochodu skradzionym kluczykiem? czy trzeba wymieniać stacyjkę?

Pozdrawiam

Posiadam interfejs od nerwus'a

Opublikowano
Trzeba się wybrać do autoryzowanego serwisu z posiadanymi kluczykami. Oni dezaktywują ten zgubiony. W E46 ta przyjemność kosztuje ok. 200 zł. Dorobienie nowego oryginalnego 680,00 zł (przynajmniej tyle kosztowało rok temu). Podrawiam
Opublikowano
A mogę jakoś sam zdezaktywować stary kluczyk za pomocą interfejsu od nerwusa i INPA / NCS / NFS / WINKFP lub DIS ponieważ w ASO kosztuje to 330 zł a sam kluczyk to już spory wydatek
Opublikowano
A czy zakodować nie da się przypadkiem ze stacyjki?:)

Da się - ja tak zrobiłem, gdy rozkodował mi się główny kluczyk.

A instrukcja tej czynności wygląda tak:

1. Wsiasc do samochodu i zamknac drzwi

2. Wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic na pozycje nr1(zapala sie kontrolka AIRBAG) maxymalnie na 5 sek. i wyjac kluczyk z powrotem

3. Nacisnac i przytrzymac przycisk otwierania. Nie puszczajac tego przycisku nacisnac krotko, trzykrotnie w ciagu 10 sek przycisk zamykania

4. Puscic przycisk otwierania jesli proba sie udala to centralny zamknie sie i otworzy zaraz.

5. Jesli jest kolejny kluczyk to juz bez wkladania do stacyjki powtarzamy pkt. 3 i 4, trzeba to zrobic w ciagu 30 sek. dla kazdego kolejnego kluczyka(lacznie moga byc 4).

Powtarzac do skutku na pewno sie uda tylko pamietajcie ze przy kolejnym kluczyku nie wkladac go juz do stacyjki tylko szybko powtorzyc sekwencje z przyciskami w pilocie.

Opublikowano

O co chodzi z tym zakodowaniem? Jak zamawiasz w ASO kluczy to dostajesz już taki który jest zakodowany w aucie (EWS-ie) albo inaczej dostajesz kluczyk zakodowany pod Twoje auto. Nie zamawiałem pilota w ASO, jedynie serwisowy kluczyk (plastikowy) i zapłaciłem tylko za niego i zaraz po odebraniu odpaliłem nim auto.

A co do zablokowania starego to myśle ze powinno dac rade zrobic to fejsem nerwusa tylko jeszcze nigdzie nie widziałem opisu jak.

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
A jeśli kupie w punkcie dorabiania nie oryginalny kluczyk, samą bazę i go natnę to czy później w ASO mi taki kluczyk zakodują? Jeśli tak orientuje się ktoś za ile?