Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Możesz :wink: To jest filtr od klimatyzacji... Koszta około 200-300pln w ASO jak się nie mylę...

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli wymiana samodzielna to polecam raczej filtry za cenę ok 100 zł (allegro - MAN, BOSCH itp). Włoskie za ok. 50 zł radzę odpuścić z powodu kiepskiej jakości (słabsze filtrowanie i większe opory przepływu powietrza).
Opublikowano
kupujesz dobry filtr z weglem aktywnym w sklepie, cena okolo 100 150 zl , bierzesz klucz , odkrecasz 6 srubek, wymieniasz filtr przykrecasz i gotowe, jedno c to musisz komputer wyzerowac jesli chodzi o przeglad filtra, na youtube masz tony filmikow jak to zrobic jak co:d roboty 10min w wolnym tempie, koszt gdzies 50% tego co w aso
  • 3 lata później...
Opublikowano

Zauważyłem u siebie w iDrive, że pokazuje mi Microfilter na datę 3.2014 lub 7 tyś km. No ale skoro to nieduży koszt to wymienię. Zwłaszcza, że gdzieś na forum przeczytałem, że nawet raz na rok ewentualnie na dwa lata powinno się go wymienić.

Jak wyżej przeczytałem ma to związek z klimatyzacją, proszę o potwierdzenie. Oraz informację czy filtr w jakiś sposób się weryfikuje? Widać, że jest do wymiany czy po sprawdzeniu można założyć ponownie ten sam? Może wystarczy wymieść spod niego syf tylko? Widać, że może go tam trochę być, chociażby na filmiku:

Czy wymiana filtra kabinowego idzie w parze z wymianą jakiś innych podzespołów, typu filtr powietrza? Czy np. czyszczenie klimy (z klimy nic nie czuć jeśli chodzi o nieprzyjemne zapachy)?

Tutaj widzę: http://czescidobmw.pl/Filtr-kabinowy/Filtr-kabinowy-Knecht,3664.html , że kosztuje ok. 85 zł firmy Knecht (jakoś nie mam zaufania do Mann'a), wymiana banalna.