Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak się zastanawiam, czy da się w jakiś "magiczny" sposób wykorzystać funkcjonalność USB w snap-in do odsłuchu plików muzycznych telefonu?... Wiem, że w aso można kupić takiego snap-in'a USB do e60, z tym że czy to USB daje jakieś dodatkowe funkcje ? Z tego co pobieżnie czytałem USB daje możliwość odsłuchu muzyki z iphone'a. Tylko teraz pytanko: czy potrzebuję do tego coś więcej niż tylko snap-in USB i bluetooth w samochodzie ? Czy to zadziała w e60 z 2004 roku z radiem biusiness bez navi i ? Będę wdzięczny za każdą informację, gdyż wypalanie za każdym razem 6 płyt audio do zmieniarki strasznie irytuje.

EDIT: Ok sprawdziłem i dowiedziałem się aby USB działało, potrzeba jest funkcja "Smartphone integration" opcja 6NF w samochodach z roku 2009+. Teraz pytanie czy w ogóle jest możliwe doposażenie e60 w 6NF ?

Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
nie tylko. oprócz 6NF jest jeszcze potrzebne 6FL (to co służy do kabelka ipoda). 6NF nie jest zdaje się elementem możliwym do doposażenia. 6FL chyba ludzie sobie dokładają. Ja mam 6FL i mam wpiętego ipoda z muzyką. Mogę też wpiąć tam iphona z jego muzyką ale wtedy nie będę mógł korzystać ze snap in (ładwowanie i antena zew.)
e61 530D 2007 Touring
Opublikowano
Nie wiem o czym wy piszcie - nie znam tego języka ;) ale fajnie ci samochód w avatarze oddycha :D zupełnie jak moja przesympatyczna Nokia E52 :)
Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Nie wiem o czym wy piszcie - nie znam tego języka ;) ale fajnie ci samochód w avatarze oddycha :D zupełnie jak moja przesympatyczna Nokia E52 :)

Hehe, pytam o adapter iphone'a do podłokietnika z możliwością odtwarzania muzyki z seryjnego radia, bo są wersje z USB. Ale okazuje się, że chyba się nie da i będę skazany na denisona gateway 500, lub jak zmienię radio na pro to mi odkodują mp3 :P Co do avatara to chyba zmienię na statyczną wersję, bo gif gubi klatki. A samo zdjęcie mi się podoba, udało mi się fajnie pstryknąć przód mojej e60 :)

Opublikowano
Byłem w ASO w sobotę i dokładnie dopytałem jakie są możliwości dołożenia gniazda pod ipoda w moim aucie. Mają coś takiego cena 800zł (trzeba mieć zmieniarkę), montaż drugie tyle łącznie coś ok. 1600zł. Byłem skłonny już to montować, ale doczytałem na zagranicznym forum, że to tylko do starych ipodów i niestety iphone i ipod touch nie wchodzą w grę... Tak więc czekam na zmianę navi na pro, wtedy spróbuję odblokować mp3. To chyba najrozsądniejsza opcja.
Opublikowano
Ja mam podobny problem. Ale znalazlem fajny kabelek, ktory podlaczasz w schowku do usb, a do iPhonea podlaczasz w gniazdo usb i aux, kabel jest gotowy z dwoma koncowkami i kosztuje 20€.
Opublikowano
szkoda tylko, że nie mam usb w schowku :( Ale wiem o czym mówisz. Ja postanowiłem dołożyć sobie navigację CCC pro i tam odblokować mp3, a w przyszłości denison gateway 500 z AVR