Skocz do zawartości

wychodzily e39 1996 z xenonem??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wychodziły ale zawsze miały automatyczne ustawianie poziomu swiecenia oraz spryskiwacze ,jesli tego nie ma to poprostu ktoś je dołożył
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
no wlasnie ze slyszalem ze pierwsze org xenony nie mialy ani poziomowania ani spryskiwaczy i nie chodzi mi o auto ktore ktos z kads sciagnal i tak twierdzi tylko na necie gdzies czytalem ze takie byly na poczatku i oto mi chodzi zeby ustalic czy pierwsze takie byly

Ci co piją są dla mnie niczym ...................NICZYM PRZYJACIELE !!!!!!!!!!!!!

http://img844.imageshack.us/img844/2876/forumkr.jpg

Opublikowano
E 39 wychodziło zawsze w takiej konfiguracji ,choć jesli chodzi juz o e38 to tez kiedyś słyszałem ze pierwsze nie miały aut,i spryskiwaczy
Opublikowano
no wlasnie ze slyszalem ze pierwsze org xenony nie mialy ani poziomowania ani spryskiwaczy i nie chodzi mi o auto ktore ktos z kads sciagnal i tak twierdzi tylko na necie gdzies czytalem ze takie byly na poczatku i oto mi chodzi zeby ustalic czy pierwsze takie byly

Coż, Kolego - źle słyszałeś. Wszystkie samochodowe zastosowania tzw. ksenonów (lamp łukowych - wyładowczych) miały systemy poziomujące i systemy zmywania szkieł reflektorów już od pierwszych fabrycznych wdrożeń, ze względu na jasność źródła. Prekursorem był mercedes ale tu nie dam sobie głowy uciąć.

Opublikowano
E 39 wychodziło zawsze w takiej konfiguracji ,choć jesli chodzi juz o e38 to tez kiedyś słyszałem ze pierwsze nie miały aut,i spryskiwaczy

W każdej konstrukcji reflektora ksenonowego BMW występuje siłownik regulacji zasięgu świateł - czyli element poziomujący.

Opublikowano

W każdej konstrukcji reflektora ksenonowego BMW występuje siłownik regulacji zasięgu świateł - czyli element poziomujący.

Tu tez coś znalazłem w tym temacie zobacz 6 post od góry,choć sie nie zapieram ,ale jak pisałem wczesniej że słyszałem o takiej dziwnej konfiguracji viewtopic.php?f=5&t=144005

Opublikowano
Tu tez coś znalazłem w tym temacie zobacz 6 post od góry,choć sie nie zapieram ,ale jak pisałem wczesniej że słyszałem o takiej dziwnej konfiguracji viewtopic.php?f=5&t=144005

Faktycznie, ciekawe. Aż z ciekawości posprawdzałem w RealOEM i nie doszukałem się takiej hybrydy nawet w modelach z 93 roku. Ale kto wie - tak więc Peter69 zwracam honor.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prekursorem był mercedes ale tu nie dam sobie głowy uciąć.

I całe szczęście bo byś stracił głowę. :) Pierwszy raz ksenony pojawiły się w BMW 7 E32.

Opublikowano
I całe szczęście bo byś stracił głowę. :) Pierwszy raz ksenony pojawiły się w BMW 7 E32.

:oops: Doczytałem - 1989 w E32 i Audi V8 (niemiecka wikipedia); 1991 -e32 (angielska wikipedia). :oops: