Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam 330d, AUTOMAT 2001r. Dziś pojawił się pewien problem,gdy jadę wolno, wyłączę radio i naprawdę dobrze się przysłucham, coś jakby drży. Czasami tak, czasami nie. Najgorzej to wygląda jak się auto gasi. Jest szarpnięcie i jakis zgrzyt dosc mocny. Czasami gdy dojezdzam do krzyżówi i pomalu hamuje też lekko ten zgrzyt słychać, gdy dodam gazu, problem ustaje... Czytałem juz o poduszkach silnika, skrzyni i kole pasowym... sam juz nie wiem, co to moze byc? nie chodzi mi o to szarpnięcie tak bardzo ale o ten zgrzyt, mozna tak dalej wogole jechac? czy to cos co trzeba zrobic juz jutro i szukac mechanika. ?
Opublikowano
http://www.youtube.com/watch?v=cT_9Gp0shY8 to link, który znalazłem na forum, kolega pisał że tak właśnie padał mu dwumas, ale skoro ja go nie mam ? bo nie mam.sam nie wiem, możliwe ze koło pasowe ale powiem wam ze byłem przed chwila sprawdzić i wydaje się, że cos u dołu... Czasem jak wrzucę wsteczny lub przod i trzymam hamulec... drgania narastają, może elastyczny łącznik tłumika ? Jak szybciej przyspiesze lub przyhamuje to po chwili jest niby lepiej, bo moze sie cos przestawia... ale zaraz to samo...
Opublikowano
Tak sobie mysle - może to jakas obudowa lub cos...czasami na biegu neutralnym (luzie) tez cały czas cos "charczy", ociera się od dołu i robi stuki...