Skocz do zawartości

Białe BMW 330xd... mini galeria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zrob aktualizacje softu nastepnie "normalny/dobry" chip a wyniki poprawia sie same :cool2:

a te moje "seryjne" 6.1 to chyba byly mierzone z górki i to z naszej "szczęślewickiej", pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 266
  • Wyświetleń 42,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Arnold

Mówisz, że jednak sprzedajesz? :)

Kurde, wszyscy się rzucili na raz na wymianę aut....tzn. ja już nie :cool2:

Opublikowano

Czyli zostajesz przy e92 :wink: :?:

Czy sprzedałeś?

Opublikowano
  • Autor

Ojj... wystawiłem z ciekawości, wątpię aby ktoś się znalazł na przejęcie umowy, raczej wszyscy chcą kupić bezpośrednio od właściciela. pozdr

P.S. co sądzicie o zderzaku Kerschera nie będzie trochę za niski do e90 - tki ? http://www.vividracing.com/catalog/kerscher-spirit-front-bumper-series-pi-68186.html?image=0

Opublikowano

Z tym leasingiem, to fakt mało jest osób które chcą w ten sposób kupic auto przejmując go :? .

Widze że auto chcesz trochę położyć :8)

Sprężynki teraz zderzak...

No właśnie zderzak - jak dla mnie zły nie jest ale jesli go zalożysz automatycznie pasuje zmienic progi i tył zderzaka a one nie sa juz takie ładne.

Ale przy twoim kolorze i dokładnym dopasowaniu może wyjść całkiem dobrze :roll: :arrow: :P .

Wydaje mi sie że jak zmienisz na ten "body-kit" Kerschera to nie będa ci pasowały już też felgi co masz.

Jak dla mnie doradzal bym ci raz jeszcze M-Pakiet bo e90-tek w kolorze białym jest naprawde mało a jak dodasz parę akcentów karbonowych takich jak splitery i dyfuzor

to jeszcze będzie bardzie indywidualnie tym bardziej że koło ORI juz masz :cool2: .

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zdecydowałem się nie sprzedawać, choć miałem 2 klientów. :cool2: Szkoda mi...
Opublikowano
No i dobrze zrobiłes :cool2:
Opublikowano

Cena Twojego BMW była taka atrakcyjna, bo z tego co pamiętam BMW Fus przyjęło jakieś (rządowe?) zlecenie na takie 330xd w dosyć ubogiej wersji, a następnie dostało za każde zadatek. Po jakimś czasie zleceniodawca się wycofał i salon sprzedawał samochody w bardzo okazyjnych cenach. Wiem, gdyż znajomy się interesował, jednak ze względu na wyposażenie oraz kolor odpuścił temat.

Pzdro

Opublikowano
Cena Twojego BMW była taka atrakcyjna, bo z tego co pamiętam BMW Fus przyjęło jakieś (rządowe?) zlecenie na takie 330xd w dosyć ubogiej wersji, a następnie dostało za każde zadatek. Po jakimś czasie zleceniodawca się wycofał i salon sprzedawał samochody w bardzo okazyjnych cenach. Wiem, gdyż znajomy się interesował, jednak ze względu na wyposażenie oraz kolor odpuścił temat.

Pzdro

Ameryki nie odkryłeś :D

Według mnie z wyposażenia można dołożyć prawie wszystko, ale silnika ani przednich półosi się nie opłaca :mrgreen:

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
  • Autor

Pzdro

Nie jakieś, tylko zamówiła to rumuńska policja razem z kilkunastoma x3 tylko że 3.0si więc odpuściłem i wziąłem 3.0d w trójce. Auta były dostępne u Fusa i w Bawarii jak wiadomo zniknęły szybciej niż się pokazały... P.s. A co miał wnieść twój post do naszej dyskusji?... :mad2: :duh: :search:

Edytowane przez arnold

Opublikowano
  • Autor

Wracając do tematu zastanawiam się czy nie zrobić całości Kerschera, jakoś zaczęło mi się to podobać, cena podobna do performance 1600 euro + wysyłka, zastanawiam się tylko czy nie będzie za nisko z przodu... Żyjemy w kraju w którym na miejsce parkingowe wjeżdża się po 10 - 15 centymetrowym krawężniku i boję się o ten przedni zderzak... W M pakiecie podoba mi się tył, można dać do niego karbonowy dyfuzor i wygląda to już naprawdę fajnie. Ale jakoś ciągle nie podchodzi mi ten przedni zderzak, no i progi w M pakiecie są takie... delikatne prawie jak seria... pozdr

http://www.pbase.com/dinn/kerscher_spirit3_e90

Opublikowano

No powiem ci szczerze ze ten "body kit" zdecydowanie bardziej mi się podoba niż ten z wcześniejszego linku.

Ale felgi te co masz na pewno nie bedą pasowaly a wiec kolejna zmiana ale myśle ze to nie problem :idea:

A z kraweznikami i drogami to jest masakra miałem już zamawiać sprezyny Eibacha ale się wstrzymalem po ostatnim podjezdzie w jednym z Hoteli w Kraku.

Opublikowano
  • Autor

Klagosz znalazłem coś dla Ciebie w promocyjnej cenie :) pozdr. http://cgi.ebay.de/BMW-E92-Breyton-Body-Kit-Frontschurze-Heckschurze-Lippe-/160541561302?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item256105d1d6#ht_961wt_1139

Co do moich felg to może zmieniłbym ich kolor na czarny... lub zmieniłbym na BBS CH ze zdjęcia z Kerscherem.

Opublikowano

No BBS CH byłyby super do tego zestawu :cool2:

A co do tego pakietu e92 to też spoko tyle że ja mam w M-Pakiecie a ten zestaw jest do standardowych zderzaków.

Może KoKoS sie skusi bo planował takie dokładki.

Cena też nie jest wysoka.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj założyłem sprężyny Eibach PRO KIT, samochód usiadł na razie około 1,2 centymetra. O ile od tyłu więcej nie oczekuję to chciałbym aby przód obniżył się jeszcze choć z centymetr. Eibach mówi o 3cm z przodu i 1,5 do 2 cm z tyłu. Jeśli chodzi o twardość to mam wrażenie że auto jest nawet bardziej miękkie niż w serii. Generalnie jestem zadowolony ale mam przejechane tylko 50 km z nowym zawieszeniem - wypowiem się konkretniej po kilkuset km. Poniżej zdjęcia robione przed montażem i fotki tuż po nim. pozdr

P.S. miałem pochwalić się po montażu ale co tam... dziś zamówiłem zestaw na doposażenie w ... xenony :) jakoś te słońce nastraja mnie na mody :)

http://img200.imageshack.us/img200/3079/img0135e90przed.jpg

http://img38.imageshack.us/img38/8747/img0138e90po.jpg

Kolejne fotki z dzisiaj po przejechaniu około 200km

http://img36.imageshack.us/img36/3515/po1dniu1.jpg

http://img38.imageshack.us/img38/4408/po1dniu2.jpg

Edytowane przez arnold

Opublikowano

Hmm na zdjęciach zbyt dużej róznicy nie widać, ale niektórzy mają obsesję na punkcie "kozy" :mrgreen:

Ładne masz to autko, xenon rewelacja :cool2: Napewno będziesz zadowolony :wink:

P.S.

Odpisali Ci z Javy czy i za ile obszywają listwy w środku? Ciekawy jestem czy i o ile są droźsi :wink:

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
  • Autor
Odpisali dosłownie 2 dni temu że muszę pomierzyć listwy i podać im ich dokładną ilość... :duh: jakby pierwszy raz widzieli e90 tkę... na spokojnie pomierzę to wszystko bo też interesuję mnie ich cena. Co do "kozy" to strasznie nie podobało mi się jak wysoko stała z zawieszeniem xDrive, przy tych kołach i spoilerze wysokość gryzła się z klimatem auta. Teraz jest znacznie lepiej i mam nadzieję że jeszcze trochę usiądzie. pozdr.
Opublikowano

No fajnie :cool2: mnie też teraz denerwuje za wysoki przód po zmianie kół na letnie.

A co do xenonów to :cool2: super decyzja :8)

Opublikowano
Dzisiaj założyłem sprężyny Eibach PRO KIT, samochód usiadł na razie około 1,2 centymetra. O ile od tyłu więcej nie oczekuję to chciałbym aby przód obniżył się jeszcze choć z centymetr. Eibach mówi o 3cm z przodu i 1,5 do 2 cm z tyłu. Jeśli chodzi o twardość to mam wrażenie że auto jest nawet bardziej miękkie niż w serii. Generalnie jestem zadowolony

Jeszcze minimalnie usiądzie, ale Eibach niestety ma ten minus że troche przekłamuje w ilosci obniżenia i że czasem tył delikatnie jest niżej niż przód, ale jest dużo lepiej niż było :cool2:

Hmm na zdjęciach zbyt dużej róznicy nie widać, ale niektórzy mają obsesję na punkcie "kozy" :mrgreen:

widać, widać, ważne że właściciel widzi :)

to nie jest obsesja "kozy", ale seryjne zawiasy w połączeniu z dużymi felgami to jakaś porażka wizualna :) już nie wspomne, że obniżonym autem lepiej się jezdzi :)

Potrzebujesz porad car detailingu,kosmetyków - pisz na PW :)
Opublikowano
Tak z ciekawości arnold ile zajęło tobie/mechanikowi czasu wymiana 4 resorów?
Opublikowano

niżej=lepiej=ładniej:)

miałeś serie czy sportowe zawieszenie?

było:

e46 328 Ci

e46 320D

e90 330i

e92 330i

Opublikowano
  • Autor

Klagosz auto wstawiłem o 10 a odebrałem około 18, nie było mnie przy montażu - to znajomy mechanik ( dwóch braci jeden ma BMW 745i a drugi 530i ) nie wiem czy cały czas zajmowali się tylko moim autem - mają kilka stanowisk. Zapłaciłem za wymianę 300zł + 150 za geometrię, chciałem fakturę więc doliczyli do 450zł jeszcze VAT.

Kuniś miałem zwykłe zawieszenie xDrive czyli 25mm wyższe od serii. pozdr

Opublikowano

powinno być ładniej :cool2: jednak na przedstawionych zdjęciach (może dlatego, że jest różne naświetlenie i opona zlewa się wnęką) nie widac dla mnie róznicy, stare oko = słaby wzrok :|

co do użyteczności/lepszego prowadzenia nie będę komentował :mrgreen: , "robię" 40 tys. rocznie więc obniżanie auta abym "szybciej" :D przejechał z Koziej Wólki do Kurnika Dużego jakoś do mnie nie przemawia :8), nie będzie szybciej :duh: , powiem, że będzie zdecydowanie wolniej....

wczoraj byłem w Polskiej stolyyycy BMW , czyli Pruszków :) ul. Domaniewska, zachęcam przetestować zawieszenie, odcinek iście "specjalny", idealny aby wykazać różnice w prędkości przejazdów :wink: na różnych zawieszeniach/felgach/oponach...

spisałeś może wysokości auta na ori i na nowych sport sprężynach, odcinek podłoga-kostka na podnośnik :?: :?:

co do ksenonów to :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

co do listew to zanim "ubijesz" targu przemyśl jeszcze raz całość, możesz mieć prawdziwą skórę :cool2: , w tonacji takiej jakiej chcesz :cool2: :cool2: za kasę mniejszą niż "skóra" DAKOTA :mad2: , rachunek weź na 2 raty:

- faktura na 3499 netto, wbijasz w koszty, nie podnosi wartości wozu bo mieści się w rocznej kwocie na doposażenie,

- pozostała różnica bez faktury, Sławek skasuje Cię wtedy wg kwoty netto, więc jesteś już 23% do przodu...i daje możliwości "negocjacji" nie ma faktury, więc usługodawca nie ma zysku, więc może dać kolejny rabat...

ogólnie nie ważna będzie kasa tylko efekt końcowy :cool2: , czyli taki środek jaki powinno mieć auto :cool2: opuszczające fabrykę :cool2: :cool2: a nie wyjeżdżające z "garażu" w Włocławku...

pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
  • Autor
AO auto mierzyłem od ziemi do najwyższego punktu wnęki błotnika na wysokości środka koła. Auto nie opadło mocno w dół lecz ja zdawałem sobie z tego sprawę. Gdybym chciał dużego spadku kupiłbym HR-y. Tymczasem mam spadek prawie do poziomu serii przy zachowaniu świetnego komfortu. Na stronie 8 dodałem 2 dzisiaj zrobione fotki. pozdr.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
arnold i jak sie spisują sprężynki przy x-drivie??
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.