Skocz do zawartości

330d nie odpala, rozrusznik kreci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Dzisiaj rano poszedlem odpalic i nic z tego, rozrusznik kreci ale nie chce odpalic, a i swieca sie kontrolki na żółto od abs, kontroli trakcji i od recznego a nigdy na recznym nie zostawiam w garazu

W srode przyjechalem z trasy wstawilem do garazu i dopiero dzisiaj poszedlem a tu taka niemila niespodzianka :mad2: :mad2:

Pod kompa moge podlaczyc tylko pytanie co moze byc przyczyna ze nie chce odpalic?

akumulator mam nowy od pol roku, wtryski wymienione, czujnik polozenia walu korbowego tez wymieniony na nowy,

moze cos z elektryka padlo od wilgoci na dworze?

doczytalem gdzies ze czujniki abs moga sie zabrudzic i jak sie je przemyje na myjni to jest ok

wkurza mnie to bo 2 dni temu odpalalo a dzisiaj nie :mad2:

macie jakis pomysl co to moze byc?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ze swieca kontrolki moze oznaczac to co piszesz. Zabrudzony czujnik ABS lub słaby akumulator, gdyż komputer odcina po kolei systemy zeby auto mogło odpalić. A czy przy kręceniu słyszysz pstrykanie i mrugają Ci swiatła ? Co do czujnika wału korbowego to przejmuje on dopiero impuls po odpaleniu od wałaka rozrządu wiec to raczej nie to. Spr najpierw podładować aku

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
jak auto tyle stało to dobrze naładuj akumulator, albo weź go spróbuj na kable odpalić jak kontrolki się świecą i coś pstryka to może być aku za słaby.
Opublikowano
ostatnio moj znajmy mial podobny przypadek jaki opisujesz kolego podlaczylismy inny akumulator i odpalil jak szwajcarski zegarek a myslelismy ze paliwo zamarzlo ;)
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano

dzieki chlopaki, wsumie to sie teraz usmieje jak to przeczytacie, poszedlem znowu do garazu i auto odpalilo od razu :mrgreen:

zero swiecacych kontrolek itp, dziwne co :shock:

a wczesniej dzwonilem do mojego elektryka mowil ze nic z rzeczy mechanicznych na pewno nie poszlo ze prawie a 100% elektryka i to pewnie od wilgoci

tylko ja dziekuje za takie cuda po kazdym powrocie z trasy :duh: to mozna sie nerwowo wykonczyc