Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W skrócie nadeszła chwila ,że w końcu odłożyłem trochę kasy na drugie autko w rodzinie :) Nie stać mnie na M3 a nawet jak by było to boje się o szperę i jazdę w zimie. Więc wpadłem na genialny pomył czemu nie kupić e36 325 albo 328 i dołożyć turbo :) Piszę ponieważ potrzebuję osobę która już coś takiego przechodziła albo osobę która posiada umiejętności by takiemu wyzwaniu sprostać. Nie interesuje mnie bicie rekordów mocy i momentu po prostu zbliżenie się emki ale tak by auto mogło być użytkowane cało rocznie. Jest to mój pierwszy post w tej sprawie.

Z poszanowaniem

Bartek

Nałogowy wygniatacz asfaltu polskiego.
Opublikowano

viewtopic.php?f=121&t=123046

Kolega opisuje cały proces krok po kroku. Jeśli się nie orientowałeś wcześniej to koszty Cię przerażą, bo musisz mieć około 10 tysi na samo turbo. I co najmniej tyle samo na auto. Pod turbo lepszy jest m50b25 (żeliwny blok). Ja zamiast turbo poleciłbym swap na 3.0 lub 3.5 z e46 albo pancerne M60 V8 4,0 286 KM - ze względu na duży moment może łyknąć seryjne M3 3.0, a po małych modach nawet 3.2. Koszty myślę , że podobne a radość z bulgotu V8 pod maską bezcenna :d

Szpera w zimie tylko ułatwia jazdę ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A moze kompresor. Cena jak sie kupi w zestawie ( najlepiej moim zdaniem z rynku USA ) to koszt mniejszy i jest od razu z kolektorem itp.

Plusy to brak tzw. turbo dziury i problemów z chłodzeniem układu jakie mogą wystąpić w przypadku spreżarki opartej na gazach wylotowych no i układ dedykowany jest zawsze ładtwiejszy w adaptacji.

Rekin Król Szos!

Gaz do kuchenki nie do samochodu a na prąd to odkurzacz!

Opublikowano
co kraj to obyczaj 10 tys. to chyba w pelni pro i pod cisnienie 1.3 bara. za 3 spokojnie sie zmiesci jak bedzie mial glowe na kraku i troche checi do grzebania na allegro i wiedziec czego szukac i co pasuje !!
czesci e30 !!!! [email protected] kom.514966488 WuWua stolica