Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, banalne pytanie, lecz nie znam odpowiedzi,

czy do tego samochodu http://otomoto.pl/bmw-318-1-8-is-C16679296.html

będą pasować takie felgi na te opony 15 calowe - http://moto.allegro.pl/nowe-felgi-15-5x120-bmw-e36-e46-e90-39-schnitzer-i1396837513.html

i do 17 calowych takie http://moto.allegro.pl/nowe-felgi-bmw-m3-polerowane-e36-e46-e90-17-raty-i1371725745.html

wolę być pewien na 100%, dlatego pytam.

I kolejne pytanie, czy jeśli zamierzam jeździć jedynie na benzynie w tym bmw ( w linku powyżej), to czy z silnikiem nic się nie będzie działo z winy, że ma zamontowana instalacje gazową? bo słyszałem wiele negatywnych opinii na temat gazu w samochodach, a zamierzam kupić ten samochód i wyłacznie lać mu benzynę ale obawiam się, czy tak to może funkcjonować.

Nigdy nie miałem do czynienia z gazem, stąd moje być może głupie pytania.

Dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano
felgi będą pasowały chociaż w przypadku 17'' zalecane jest ET 41.A tak na marginesie nie dziwi cię dlaczego te felgi są takie tanie?Osobiście wolałbym kupić używane oryginalne felgi BMW(w tej cenie) niż chińszczyznę.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

Szczerze nie zastanawiałem, się nad tym, będę musiał to przemyśleć.

A już tak na marginesie co panowie sądzicie o tej bmw? Miałem e30 115 km, 1,8 i przez rok użytkowania włożyłem do niej nie całe 2000 zł, ale jednak mocy brakowało i postanowiłem ją sprzedać, i się przesiąść na e36 koniecznie.

Myślałem nad 320, ale niestety moje fundusze są ograniczone i żadna z okolic mi się nie podoba, a szukam auta już ponad miesiąc, a potrzebuje auto na zaraz, dlatego nie mogę więcej czasu zwlekać.

Wiem, że 318 is ma 4 cylindry, szczerze mi to nie przeszkadza, ważne aby samochód sam w sobie był głośny. Czytałem, również tutaj na forum, że spalanie to 10-15 litrów benzyny po mieście (nie ma sprawy) spalanie mi pasuję, tylko ja szukam takiej bety abym miesięcznie nie wydawał więcej u mechanika, niż 200 zł.

I obawiam się, że jeśli ją zakupie to obciąży mnie finansowo, gdyż z miejsca będę musiał włożyć parę tyś, a dlatego tak wnioskuję bo cena dość niska samego samochodu:/

Jak myślicie, czy to dobry wybór. I proszę nie odradzać mi bmw, chociaż wątpię, aby się ktoś tutaj taki znalazł, bo to w końcu sami maniacy tej marki.

Opublikowano
skoro piszesz że sprzedałeś swoje stare auto z braku mocy to radze poszukać jakiejś 320, lepiej poświęcić troszkę czasu na znalezienie ładnego auta niż kupić takie które za parę miesięcy nie będzie Cię satysfakcjonować. Skoro w okolicy nie ma trzeba szukać trochę dalej.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano

Bo sprawa wygląda tak, że ja jestem jeszcze w Polsce 1,5 tyg, i muszę do tego czasu kupić samochód, później wyjeżdżam na jakiś czas i autem tymczasowo będzie, jeździła moja kobieta, ona niestety nie zna się na samochodach w ogóle, ja szczerze minimum wiedzy posiadam:) ale miałem szczęście ze e30, że tak długo mi służyła.

Dlatego na prawdę zależy mi na czasie:( a wiem, że na szybko to wiele nie można oczekiwać, bo w końcu będzie się zbliżał termin kupna to podjadje do pierwszego lepszego sprzedawcy kupię jako takie sprawne i będzie szereg wydatków aby doprowadzić go do stanu aby jeździł.

A wiecie jak to jest z kobietami, akurat moja preferuje tuning, mnie to obojętne, ją pociąga nawet taki totalnie odpicowany wiejski, dlatego ten samochód to taki kompromis bo, wygląda dobrze, jedynie co to musiałbym przyciemnić szyby, bo takie ma upodobania.

Miałem okazję prowadzić taką, i powiem, że była różnica między ta maszyną a moją była e30. Te auto ma być na 2 lata, jedynie co musi mieć to, głośny tłumik, po prostu lubię ten wydobywający się dzwiek i nic na to nie poradzę, a ta jest ponoć bardzo głośna.

Jedynie co jest do wymiany to amortyzatory, bo z jednego cieknie, ale z tego co powiedział sprzedawca, można tym zająć się dopiero w lato a to koszt około 500 zl, więc dla mnie bomba.

Jeszcze kosmetyka, z tego co wiem

flirt powietrza około 45 pln

filtr oleju około 20 pln

olej półsyntetyk 10w40 5 litrów około 120 pln

Czy jest możliwe, że w pierwszym miesiącu użytkowania, zostawię 250 zł, czy to tylko bajka? Bo kobieta dojeżdża do pracy 30 km, i jeśli jej stanie na drodze to się załamie.

I głupio zrobiłem sprzedając te e30, może i mocy brakowało ale i tak wiele w nią nie włożyłem, ale żona uparła się na e36 ze względu na wygląd wizualny, w sumie mnie też się on bardziej podoba:)

Ewentualnie myślałem nad takimi

http://moto.allegro.pl/bmw-e36-m-pakiet-klima-skora-zadbana-i1393799748.html

oraz

http://moto.allegro.pl/bmw-e36-320-german-style-i1397693230.html

niestety, sa od mojego miejsca zamieszkania dość daleko, i gdybym jechał je obejrzeć to prawdopodobnie bym je już zakupił.

Opublikowano

wiesz tak naprawdę to dobrze by było podjechać z tym autem do mechanika, niech obejrzy lepiej stracić 50 zł czy nawet 100 niż parę tysięcy.

Tobie zależy na czasie on chce sprzedać a kobieta może zostać z problemem.

Może jest tak faktycznie jak on mówi lecz lepiej to sprawdzić.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano

jasne, masz rację 100 zł to nie pieniądz w porównaniu z późniejszymi kosztami.

Tylko jakiego mechanika polecasz? serwis ? czy obojętnie, czy na stacji diagnostycznej go sprawdzić. Nigdy tak nie postępowałem przed zakupem, dlatego zielony jestem.

Opublikowano
Jak juz kupisz te swoje upragnione E36 to nie kupuj tylko tych chinskich felg, tak jak kolega wczesniej napisal bo stop tych felg jest tak lipny ze glowa mala :shock:
Opublikowano

Dzięki, sprawdzę go przed kupnem.

A co do felg, niestety nie mogę kupić oryginalnych, ponieważ żonie się podobają takie, a nie inne i nie da się wytłumaczyć kobiecie, że to nie ta jakość:/

Będzie żałować ale nic nie poradzę.

Opublikowano
Odradzam te felgi za niecale 1000 zl!!!!!!!!Kolega na wulkanizacji pracuje i widzialem takie przypadki chinszczyzny ze glowa mala.Ten stop aluminium jest kruchy jak zeliwo!!.Firmowe felgi tylko i wylacznie lub ori.Et trzeba by dobrac pomiedzy 37-47 bo jak mniejsze bedzie ET niz 37 to juz moze obcierac przy obciazeniu,ewentualnie 35.