Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam

Już wyżej odpowiadałem że nie mamy m pakietowych dokładek.

Pozdrawiam

witam napisalem do Ciebie na pw...czekam na odpowiedz.pozdrawiam

Opublikowano

zbytnio nie załapałem :mad2: te "wszystkie" nakładki montujecie/będziecie montować:

1) bo zniszczyły/połamały się Wam oryginalne?

2) czy może dokładacie/przylepiacie aby "poprawić" wygląda seryjnego auta?

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
zbytnio nie załapałem :mad2: te "wszystkie" nakładki montujecie/będziecie montować:

1) bo zniszczyły/połamały się Wam oryginalne?

2) czy może dokładacie/przylepiacie aby "poprawić" wygląda seryjnego auta?

ad. 1 tak,

ad. 2 tak.

Opublikowano

dzięki,:

1) OK :cool2: ,

2) nie OK :mrgreen: ...

było:

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
pewnie pasuje jak tyle aut z tym jeździ ale mi się nie podoba...stawiam, że jest to kwestia wieku, kiedyś też montowałem "spojlery" na swoich autach...jak chcę się rozluźnić to patrzę na photo z moich byłych aut z "wszelkimi dokładkami" :mrgreen: , dobrze robi na psychę :mrgreen: :mrgreen:

było:

Opublikowano
pewnie pasuje jak tyle aut z tym jeździ ale mi się nie podoba...stawiam, że jest to kwestia wieku, kiedyś też montowałem "spojlery" na swoich autach...jak chcę się rozluźnić to patrzę na photo z moich byłych aut z "wszelkimi dokładkami" :mrgreen: , dobrze robi na psychę :mrgreen: :mrgreen:

kwestia wieku??? hmmm to musisz byc juz bardzo stary...Ja mam "dopiero" 28 lat a bedzie to moj pierwszy spojler bo uwazam ze taka mala dokladka dodaje smaku temu autku...nie jest to seria 5 i tam bylaby wiocha,seria 3 zawsze byla z zalozenia sportowym sedanem..,dla mnie to bardziej kwestia gustu nie wieku no ale jak glosi slawne przyslowie des gustibus non disputante.pzdr

Opublikowano
.jak chcę się rozluźnić to patrzę na photo z moich byłych aut z "wszelkimi dokładkami" :mrgreen: , dobrze robi na psychę :mrgreen: :mrgreen:

zabijesz mnie kiedyś śmiechem tymi swoimi tekstami :) :mrgreen: :D :lol: pozdr.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Trudna decyzja, ja sam nie wiem jak to będzie wyglądało :). Jak już wszystko zrobię to dam znać.

Pzdr.

Zamontowales juz ta dokladke na przedni zderzak exide?Bo jestem ciekaw jak to wyglada i tez chcialem zamowic.

Opublikowano
Trudna decyzja, ja sam nie wiem jak to będzie wyglądało :). Jak już wszystko zrobię to dam znać.

Pzdr.

Zamontowales juz ta dokladke na przedni zderzak exide?Bo jestem ciekaw jak to wyglada i tez chcialem zamowic.

Niestety nie zamontowałem, dokładki powędrowały do innego kolegi. Musisz o szczegóły pytać Szymonb.

Pzdr.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Kupiłem parę miesięcy temu dokładkę AREO PACK do E92. Dorobiłem już lakier, a teraz szukam lakiernika który mi to polakieruje i przyklei do auta.

Chcę żeby zrobił to ktoś profesjonalnie bo sam laminat nie jest idealny, ale uważam, że jeżeli lakiernik to wyszpachluje, dobrze doszlifuje, zagruntuje i dobrze polakieruje to będzie to przyzwoicie wyglądać.

Czy znacie kogoś na terenie śląska kto ma doświadczenie w lakierowaniu laminatu, taka zaufana osoba, która przyłoży się do roboty a nie będzie kombinowała jak tu najszybciej zarobić...?

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

I gotowe!

Masa roboty przy spasowaniu i przyklejeniu tego laminatu.

Cała operacja zawierała: demontaż i montaż zderzaka, przyklejenie dokładki, uzupełnienie ubytków w laminacie, doszlifowanie miejsc gdzie laminatu było za dużo, pomalowanie lakierem bazowym dokładki oraz ścieniowanie zderzaka, pomalowanie całości lakierem bezbarwnym.

Oto efekt:

http://images43.fotosik.pl/845/205e45be2ab1401cm.jpg

Poniżej miejsca w których widać, że kopia dokładki z laminatu jest grubsza od orygianału.

http://images43.fotosik.pl/845/1e5d408f37934cc6med.jpg

ps. Cała przyjemność kosztowała mnie:

145zł dokładka z przesyłką

500zł malowanie

ps. Nie doczekałem się foli w czarnym macie do oklejenia grilla i założyłem nerki bez modyfikacji.

Czy uda mi się zdemontować nerki bez demontażu zderzaka ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

siema byłbym chetny na Te paletki Tylko powiedz co i jak pokolei Trzeba zrobić żeby je zamonTować i pomalować Trzeba najpierw podkład potem farbe czy jak? czy jeszcze cos docierać? ile za To Tylko Tak na powaznie a sa jakieś dokładki na Tylni zderzak albo cos bo bym wziął Te 2 rzeczy czekam na odpowiedz duzo sie Tego sprzedaje i ludzie sa zadowoleni? nie ma potem problemów wszystko dobrze pasuje? czekam:D:P

BMW E90 odp na priv czekam albo wyslij jakiś kontakt do siebie To zadzawonie albo napisze

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
wiema mam e90 2006 r. chcialbym od ciebie kupic Te paletki na przedni zderzak mozesz mi je jeszcze zalatwic jaka bylaby cena? sa w miare wytrzymale? czekam na odpowiedz na co To zamonotwac?
Opublikowano

Widziałem u kilku osób te dokładki przedniego zderzaka i powiem tak ,że wyglądaja super ale funkcjonalnośc ich w naszych warunkach to zupełnie inna sprawa .

Sam chciałem taką zamontować ale mi przeszło gdyż widziałem kilka aut z tym bajerem , który po kilku podjazdach pod krawężnik wyglądał jak obdarta ze skóry kanapa . Białe poszycie u dołu i rysy , które wręcz dają odwrotny efekt . Pewnie właściciele tych aut już się z tym pogodzili bo duży wydatek znowu demontować i lakierować . Radzę zostawić seryjny wygląd , który i tak zapewnia autku niepowtarzalny wyglad i charakter . Wszelkie choinki to tylko na swięta :wink:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • 3 tygodnie później...