Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od niedawna mam taki problemy w swojej qpe. Mianowicie czasem gdy otwieram auto na centralnym otwierają się drzwi pasażera a drzwi kierowcy się nie otwierają. Muszę czasem parę razy zamknąć otworzyć zamknąć otworzyć i po jakimś czasie się otworzą. Przysłowiowy bolec czasem wychodzi do połowy czasem wogóle a czasem się otwiera. Z zamykaniem nie ma problemu. Otwieranie jak i zamykanie drzwi pasażera bez problemu. Z reguły dzieje się tak gdy auto dlużej stoi. Jak jeźdze to w zasadzie otwiera się zawsze. Akumulator wymieniony tydzień temu. Działo się to i tak już wcześniej. Jaki może być powód? Drugie pytanie :P chodzi o kontrolke airbagu. Czy jest na tyle łatwe zamontowanie emulatora ze moze zrobić to pierwszy lepszy elektryk samochodowy? czy da się to jakoś inaczej zrobić? no i ostatnie lewy spryskiwacz od ksenona nie chce się schować. Wychodzi ale się nie chowa. Na chwile obecna zaślepiłem go jednak przez to ucieka mi płyn do spryskiwaczy. Z góry thx za porady

Opublikowano
Mam DOKŁADNIE ten sam problem z centralnym i też drzwi od kierowcy. Radźcie koledzy co robić bo zaczyna mnie to z równowagi wyprowadzać już pomału.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opcja :search: , takie coś jest na forum. Rozwiązanie znajdziesz w dziale 'zrób to sam' w temacie "Wymiana przekaźników w module komfortu"
Opublikowano
szukać szukać i jeszcze raz szukać, pewnie to moduł komfortu padł jak to stwierdził BaX to częsty problem naszych autek
Opublikowano
Jak wymienić przekaźnik to znalazłem ale pytanie czy to na pewno on a nie coś innego? czy nie mógł paść ten mechanizm przy zamku itp. czy jest jakiś sprytny sposób żeby to sprawdzić? mechanizm podobno kosztuje coś koło 400zł przekaźnik prawie 150zł, więc fajnie byłoby wiedzieć co padło i konkretnie tą część wymienić :) rozumiem, że przekaźnik jest najbardziej prawdopodobny?
Opublikowano (edytowane)
Ja BYM NIE stawial na przekażnik.Bo ogólnie to ci za kazdym razem otwiera i zamyka nie ma czegos takiego ze jak chcesz otworzyc to ci wogóle nie otwiera drzwi żadnych??tylko jednych ja bym najpierw rozebrał boczek i zobaczy co się dzieje przy otwieraniu może coś tak zawadza.Ale z własnego doświadczenia wiem że jak moduł padnie to wtedy nie otwiera żadnych drzwi. Edytowane przez radziomlawa
Opublikowano

A to u mnie drzwi od strony pasażera śmigają bez najmniejszych zastrzeżeń. A z drzwiami od kierowcy jest tak że rzadko się zdaża żeby za pierwszym razem się otworzyły (a raczej nigdy) za drugim trzecim, a w mroźne dni wcale się nie otwierały z pilota...

A jeśli chodzi o moduł to jeśli mam siemens to muszę kupić siemens jeśli drugi to drugi rozumiem? nie ma podmianek?

Opublikowano

Wiem że były 2 rodzaje montowane ale najlepiej kup taki sam jaki masz.Ale zanim kupisz to ci mówię odkręć boczek i zobacz jak się zachowuje ten ciopek.Może coś go przycina dlatego to jest 3minuty roboty żeby go rozebrać.

Ps.Wyżej chodziło mi o to czy Ci otwiera inne drzwi za każdym razem?

Opublikowano
Ja mam coupe więc tylko 2 drzwi i te drugie śmigają jak marzenie za każdym razem i zamykanie i otwieranie. a jaki wpływ na otwieranie i zamykanie przez przycisk na środkowym tunelu ma walnięty moduł? jak jest uszkodzony to przycisk będzie ok czy nie?
Opublikowano
Ja mam coupe więc tylko 2 drzwi i te drugie śmigają jak marzenie za każdym razem i zamykanie i otwieranie. a jaki wpływ na otwieranie i zamykanie przez przycisk na środkowym tunelu ma walnięty moduł? jak jest uszkodzony to przycisk będzie ok czy nie?

Jesli moduł bedzie uszkodzony to przycisk na konsoli w aucie też nie będzie działał prawidłowo.A w 99%objawia się to tak że drzwi się zamykają a nie chcą się otworzyć.

Ps:tak jak mówię ja na twoim miejscu bym najpierw rozebrał boczek,nic nie stracisz przez to a możesz zaoszczędzić tylko.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzewam trochę temat bo znalazłem na internecie filmik który idealnie obrazuje mój problem

Moduł czy coś innego? :)

Opublikowano
Dołączam się do pytania, mam identyczne objawy. Tyle, że u mnie po pociągnięciu za klamkę dodatkowo nie opuszcza się szyba tak jak powinna to robić w coupe, też tak masz BoSS(ki)?