Skocz do zawartości

Pompa wspomagania od 325 do 320?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie odpowiem na Twoje pytanie ale mam inne do reszty użytkowników również związane z pompą wspomagania. Miałem nie tak dawno wymieniany olej ATF we wspomaganiu bo był cały czarny, wymieniłem wypłukałem i zalałem świeżym czerwoniutkim ATF-em po ok 2-3 tyś czyli dziś oddawałem autko do mechanika na wymiane tarcz (BREMBO MAX:D) i okazało się przy okazji że ten olej ATF jest znów czarny na co mechnik powiedział że pompa pali ten olej... dlaczego i jak to? Wytłumaczcie o co chodzi :) Dzięki
Opublikowano
Kolego Szozdul ja tez mam pytanko skoro ten mechanik powiedzial ze pompa olej pali dlaczego go nie pocisnalesi i nie powiedzial jak to sie dzieje ?Ja rowniez jestem ciekawy tego zjawiska :lol:
BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No właśnie coś powiedział ale nie zrozumiałem o co mu chodzi... Że pompa się zaciera albo coś ale nie wiem o co chodziło no i bardzo się spieszyłem do pracy więc tylko krótka gadka i tyle, jutro jak będę odbierał to się wypytam dokładniej ale myślałem że może ktoś mi na forum odpowie :)
Opublikowano
a gdzie sie znajduje ta pompa?? jak sprawdzić czy mam dobry płyn w niej? gdzie jest zbiorniczek pod maską?? Pozdr. :hand: :wink:
kocham moją bejke!!!!!!!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A to u każdego z Was jest ciemny olej we wspomaganiu? A raczej czarny? Mam pytanie do kolegi mrowczan: kupiłeś tą pompe do 325? Bo akurat tak się składa że ja mam 325 :D jakby do Ciebie nie pasowała i miałbyś ją z pewnego źródła w dobrej cenie to byłbym zainteresowany... jutro dokładnie będę wiedział co z moją pompą...
Opublikowano
Witam wszystkich!! - pierwszy raz zabieram głos w dyskusji- przypatrywałem sie troche z boku tym rozważaniom na temat pompy wspomagania i czarnego oleju i musze powiedziec ze u mnie tez 100km po wymianie atf-a zrobił sie czarny jak przed wymianą - teraz juz wiem dlaczego - otóz chcąc wymienic olej fachowo trzeba wymienic takze zbiorniczek płynu , gdyz jest w nim niewymienny filterek - od razu mówie ze zadne płukanie nic nie daje - pobowałem :) Po takiej wymianie plyn bedzie czerwony jeszcze przez dluuugi czas. Koszt zbiorniczka około 130-150zl. Pozdrawiam.