Skocz do zawartości

czarna kostka pod siedzeniem pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam pytanie - ostatnio zauwarzyłem czarną kostkę pod siedzeniem pasażera(napisane było na niej electronic bmw i coś jeszcze) - wisiała luźno i wystający z niej przewód z 3 kabelkami był zerwany - pytanie od czego ona jest???Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.Pozdrawiam
Opublikowano

czesc.

prawdopodobnie jest to czujnik nacisku na fotel. w fotelu jest mata ktora rozpoznaje czy jest pasazer czy nie, jak jest to odpala poduche. Opcja jest taka ze jezeli nie masz poduchy (pasazera) to ktos zmienial fotele. :), a jak masz poduche to ktos majstrowal przy zegarach ze lamka poduchy sie nie swieci

Opublikowano

Wielkie dzięki - chociaż przy zapalaniu pali się czerwona lampka z ludzikiem który jest przepiety pasami - która gasi się po kilku minutach od uruchomienia.Pewnie od tego - spróbować podłączyc kostkę czy zostawić ją w spokoju?

Pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano

I dobrze, że się zapala i gasi - właśnie przy uruchamianiu zapalają Ci sie wszyustkie lampki na desce, jako test, czy któraś żarówka nie jest padnięta. Skoro zapala się i potem gaśnie, toznaczy, że z poduszkami powinno być wszystko OK. Gdyby były niesprawne, powinna świecić się na czerwono ciągle. Czesto, po wypadku, zeby ukryć odpalnoe, niedziałające poduszki (albo zupełny ich brak) w zegarach wyjmuje się albo dołącza zupełnie kontrolkę Air Bagu - ale w tedy nie świeci się zupełnie - nawet przy uruchamianiu.

A tak na marginesie - ta kostka to może też być od podgrzewania foteli.

Pozdrawiam

PN

BMW Klub Polska

E34 525i '93

E36/8S '98

E53 4.6is '03

E36 325i '91-'92 SPRZEDAM BARDZO DROGO :)

Opublikowano
przy uruchamianiu zapalają Ci sie wszyustkie lampki na desce, jako test, czy któraś żarówka nie jest padnięta.

Czyna pewno wszystkie?? u mnie zaświeca się tylko akumulator, olej i ABS oraz oczywiście hamulec ręczny. Czy to znaczy że reszta żarówek jest popalona :D? wiem że pytanie wygląda na kretyńskie ale jest to mój w ogóle pierwszy samochód, jak jeździłem cudzymi to mało mnie interesowało co się zaświeca a co nie.