Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

koledzy mam taki problem,mianowicie dzisiaj po wyjechaniu bunią z garażu zobaczyłem taką oto część na podłodze(gdyby auto stało,leżała by centralnie pod nim)!!!

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e5825c2efa910752.html

Dodam że przez 2 dniu w garaży stał vw golf 2 ojca gdyż byłem w Niemczech i teraz pytanie co to za część? do czego służy? czy pochodzi z E46 320d???

Z góry dzięki za odpowiedzi!!!

Edytowane przez kazas4
Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
Mi też wygląda to na czujnik. Nie widziałem takiego w E46. Nie ma na nim numeru części? Jak jest to spisuj, wpisz na realoem.com, jak nie bedzie to google.pl i może coś znajdziesz :)
Opublikowano
Mi też wygląda to na czujnik. Nie widziałem takiego w E46. Nie ma na nim numeru części? Jak jest to spisuj, wpisz na realoem.com, jak nie bedzie to google.pl i może coś znajdziesz :)

kolego nie ma zadnego numeru ani symbolu,w środku jest jakaś sprężynka i można wcisnąć ten jasny bolec(ale odbija)!!

Opublikowano
nie lepiej spytać taty??

a myślisz kolego że nie pytałem :mad2:

Opublikowano
To nie jest żaden czujnik tylko zaworek "regulujący" (chyba). Są na nim uszczelki i to podwójne, więc sugerowałoby to, iż element ten ma do czynienia z cieczą lub gazem i obszar między jedną, a drugą uszczelką miałby być izolowany. Po budowie można wnioskować, że ciśnienie wywierane na tłoczek ma ingerować, poprzez pracę mechaniczną, na ośrodek, który jest odizolowany (rodzaj dławika?). Nie wygląda mi to na żaden element z BMW. Raczej Golf, ale nie miałem jeszcze przyjemności obcowania z tą maszyną ;P

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=160388 <--- Meine BeeMWe.

Tylko BMW. Tylko Czarne.

M.S.