Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy mam taki problem.zamykalem drzwi i wszystkie dzrzwi mi sie zamknely tylko nie te od strony pasazera dodam tylko ze przy zamykaniu nie byly zamkniete te drzwi i teraz nie moge otworzyc drzwi tych ktore sie zamknely prosze o pomoc
Opublikowano
Ja kiedyś zostawiłem chodząca bunie i wskoczyłem szybko do sklepu wracając mój pies zobaczywszy mnie z radości wcisnął przycisk łapą :duh: centralny wciągnąl kurki i tak oto moja bmw sobie chodziła z psem w środku :cool2: A tak do tematu to spróbuj kluczykiem lub pilotem (w zależności jak zatrzasnąłeś) jak nie idzie to zdejmij kleme z akumulatora i znowu spróbuj.
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
Opublikowano
nie mam pilota zamykana z kluczyka juz probowalem wszystkiego a moze wiesz kolego gdzie sie znajduje centralka centralnego zamka.probowalem otworzyc od srodka i tez nic z tego
Opublikowano
pierwsze słyszę żeby od środka nie można było otworzyć :roll: Wydaje mi się że masz ją pod kierownicą ale nie dam ręki uciąć... :cry:
Opublikowano
Centralkę masz za schowkiem pasażera, hmmm ale jak nie da się od środka otworzyć to chyba nie masz co szukać problemu w elektryce, zdejmij boczek i zbadaj te druty od klamek itp.
Opublikowano
nie da sie otworzyc od srodka zadnych drzwi to jest chyba takie zabezpieczenie

Złodzieja wpuści, ale nie wpuści :mrgreen:

Opublikowano
wszystko się da :) zabezpieczenie - musisz zdiąc boczek i od wewnątrz pociągnąc za cięgno które idzie od wkładki do siłownika, ciężkie dojście ale ostatnio tak otwierałem i da radę.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
czesc koledzy nadal walcze z tym centralnym i nic probowalem tym drutem i nic z tego a drzwi te ktore sa otwarte nie daja sie zamknac
Opublikowano

Kolego a probowałeś jaki bedzie efekt jak otworzysz/zamkniesz zamek w klapie bagaznika, moze cos zaskoczy !!

Co do tego ze drzwi sie nie chca otwrzożyć od środka to normalne.

Poczytaj kolego posty na temat podwojnego ryglowania drzwi. Bmw ma zabezpiecznie da sie zamknac zamek na 2 sposoby

1. da sie otworzyć od środka

2. tzw. ryglowanie czy nie da się otworzyć

Opublikowano
i koledzy nadal nic z moim zamkiem nie mam zielonego pojecia co zrobic chyba bede musial jechac do elektryka albo na komputer ciekawe czy to cos pomorze
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

witam, mam taki sam problem, zamknąłem drzwi kluczem ("na dwa razy"czyli nie da się otworzyć od środka) i gdy otwierałem kluczem od strony pasażera otwarły się tylko te jedne a centralny nie zadziałał żeby otworzyć resztę okazało się ze akumulator mi całkowicie rozładowało -jakieś zwarcie- no i cały czas pali mi bezpiecznik 7. Czytałem tu że mogą być przerwane kable przy klapie bagażnika udało mi się otworzyć go jakoś kluczykiem i były tam prawie wszystkie (9) przepalone i sklejone w jedno, połączyłem je taj jak powinno być no ale nadal nie da się otworzyć drzwi korowcy ani tylne.

Pomóżcie jak można otworzyć :?:

Opublikowano

jezeli stopilo Ci kable to raczej napewno masz wlozone zle bezpieczniki tzn za wielkiej wartosci mi tez palilo bezpiecznik i wlozylem za duzy a po czasie efekt byl taki jak u Ciebie spalona wiazka, po tym wszystkim zamek w ogole padl, dopiero pomogla wymiana modulu centralnego zamka i wszystko hulalo prawie rok pisze prawie bo rozbilem swoja bunie niestety. poczytaj na forum moje posty w tematach o centralnym zamku opisywalem tam taki sam problem.

Jezeli twierdzisz ze na 100% prawidlowo naprawiles kable sproboj sposobu z watku w zrob to sam z naprawa przekaznikow temat byl o modelu e46. jak to nie pomoze to wymiana modulu z za schowka.

Sent from my GT540 using Tapatalk