Skocz do zawartości

klopoty z deska rozdzielcza w 7 E32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kolegam ma problem z deska rozdzielcza w starej siodemce nie dzialaja mu zadne zegary,komputr pokladowy,deska jest "martwa" wyswietlaja sie tylko same litery PPPP co to moze byc??
Opublikowano
kolegam ma problem z deska rozdzielcza w starej siodemce nie dzialaja mu zadne zegary,komputr pokladowy,deska jest "martwa" wyswietlaja sie tylko same litery PPPP co to moze byc??

Co rozumiesz poprzez STARĄ SIUDEMKĘ ??? :twisted:

Nie uważam, że to jakas staroć (E32 - to bardzo nowoczesny model samochodu)...

Co do PPPP to miałem podobny objaw jak odłączylem BC celem jego rozebrania (i wymiany wyświetlacza)... po ponownym podłączeniu miałem PPPP ale po odpaleniu silnika BC "załapał" i zaczął współpracować... (wskaźniki natomiast działały zawsze bez problemu - nawet po odłączeniu, jak sprawdzałem gdziem mam EEPROM..:) )

Jeśli nic Ci nie działa to możliwe, ze to przewody... ale możliwe, że cos grzebaliście przy autku (stawiam na EEPROMa) i stało się... :?

Wiecie co robiliście, więc napiszcie... nie wierzę, że pewnego ranka przychodzisz do auta otwierasz centrala (bo chyba go masz orginalnego...) odpalasz auto, a tu deska zapomniała, że żyje...

Marcin 750

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

jesli cie urazilem STARA SIODEMKA to sorki nazwijmy ja dwa modele wstecz :wink:

Samochod pali i jezdzi,nie dzialaja zadne liczniki i kontrolki,obrotomierz,predkosciomierz wszystko jest martwe.

Kolega sie zazeka ze nic nie robil przy samochodzie ,ze to tak samo z siebie.

Opublikowano

Cześć Niechcę Cię straszyć ale i ja mam pppppp sprawdzałem wszystko znalazłem schematy zegarów co nie było łatwe i z kumplem elektronikiem

na99.999999999%ustalilismy że padł procesor na płytce(plecy) z kupnem takowego nie byłoby więkrzych kłopotów gdyby nie był on programowany spec. dla BMW także mam nadzieję że u Was to tylko złączki

:lol: :lol: :lol:

• 2 lata później...