Skocz do zawartości

330D 184KM Syczenie po przekreceniu kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Od 3 dni po przekreceniu kluczyka z silnika wydobywa sie dziwne syczenie . To na pewno nie od nawiewu . Moze mi sie wydaje ale dzwiek jest słyszalny tez tak jak by pod autem . Jest to tak jakby działała jakas pompa lub jakis elektrozawór. Pozdrawiam
Opublikowano
Kolego to syczenie to prawdopodobnie pompa paliwa pod progiem, po przekręceniu i odczekaniu chwili pompka się wyłączy i syczenie ustanie. U nie jest tak samo ale pompka jeszcze daje dobre ciśnienie w granicach 3.8 bara do 4,2bara (mysle że ten dzwięk to oznaka bliskiego końca)
Opublikowano
To chyba nie jest pompa,gdzieś widziałem tu parę tematów na forum i było dużo na ten temat.Poszukaj w wyszukiwarce.Ja też jak zgasze samochód to mam takie syczenie jak by jakis zawór jak dobrze pamiętam to chodziło tam o jakąś nieszczelność musisz poszukac na forum gdzieś jest ten temat.
Opublikowano
Panowie ile kosztuje dobra pompka i czy jest mozliwosc wymiany tego osobiscie i ile to zajmuje,jezeli chodzi o uklad czy on sie sam odpowietrza?Prosze chlopaki o odpowiedz pozdrawiam Niech moc bedzie z wami
Opublikowano
Pompka kosztuje ok 600zł org , jest firma w brzegu ktora regeneruje te pompy i daje gwarancje. Chinczyków nie polecam
Opublikowano
Panowie a moze wiecie ile kosztuje taka regeneracja pompki .Nie wiem czy kupic uzywaną czy moją zregenerowac . Bo nowa to spory koszt
Opublikowano
Dobrą pompe można kupić za 300zł wiem bo sam takie sprzedaje i nie mam reklamacji, czas wymiany pół godziny z przerwą na fajkę, aha a układ sam się odpowietrza
Opublikowano
Dobrą pompe można kupić za 300zł wiem bo sam takie sprzedaje i nie mam reklamacji, czas wymiany pół godziny z przerwą na fajkę, aha a układ sam się odpowietrza

dobrą pompke to znaczy jaką ? miałem nie oryginalną i pracowała tak głośno ze dramat a jak chciałem za reklamować to się dowiedziałem że mam ją wysłać i miesiąc :duh: czekać na uznanie gwarancji. Co sie równa z kupnem nowej no chyba że ktoś może pozwolić sobie odstawić auto na parking na miesiąc . Nic dziwnego że nie ma gwarancji..... :nienie:

Opublikowano
REgeneracja to ok 270zł plus wysyłka. Gość z serwisu pomp powiedział mi, że jesli buczy to znak że się już kończy moja ma ok 280tys km lub że pompa w zbiorniku podaje trochę za niskie ciśnienie i może to sie tym objawiać. Prawidłowe ciśnienie w inpie to ok 4.2 bara
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie w marcu zeszlego roku zaczela glosniej pracowac bo pompka w baku padla, wymienilem w baku i ciut ucichla ale slyszalem ja zawsze. Tak ma byc.

Porownywalem z kilkoma autami i w kazdym ja slychac.

Pare dni temu przy odpalaniu zaczela chodzic ciut glosniej, winy na pompke w baku nie moglem zgonic (bo wymienialem ją na nową)

Minał możę tydzien i juz jej nie slyszalem, za to auto nie dostawalo paliwa i nie odpalalo. W przewodach paliwowych paliwo było, co bylo niezła zmyłką. Zepsuta pompka podprogowa nie podawala paliwa ale tez nie pozwalala mu sie cofnac.

Polecam oryginaly Pierburg/TI Automotive znajdziesz na allegro powyzej pieciu stowek nowe.

Zamienniki po 200zl chodza nawet, sa ok, ale sa glosniejsze, koledzy zalozyli sobie takie. Tak ze kwestia wyboru. Raz chodzi glosno i przeszkadzala by mi osobiscie, raz chodzi ok.

Jeszcze regeneracja, 270zl dobry zaklad z Brzegu pod Wroclawiem, skusil bym sie na nich na pewno jesli nie dostal bym oryginala w dobrej cenie.

Ja wybralem oryginal.