Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem ze swoją e46 w dieslu. Otóż śmiga i jeździ super, jednak od czasu do czasu zapalają się kontrolki abs/asc i wtedy autko poszarpuje. Wygląda to tak jakby asc odcinało i kilka milisekund później odblokowywało dopływ ropy do silnika. Nie wiem co robić, trochę boję się tym autem jeździć, bo nawet jak trzymam pedał gazu w określonym położeniu to zdarza się jej tak szarpnąć jakbym docisnął pedał do dechy, czym to się może skończyć na lodzie wiadomo. Uważam, że to związane z abs/asc, bo szarpanie nie występuje gdy kontrolki się nie świecą. Jakieś pomysły?
Opublikowano

Ostatnio miałem podobny przypadek w czasie odwilży.

Pojechałem na komputer i na liście błędów był "niski poziom akumulatora" - nie mam garażu ,więc musiałem wyciągnąć akumulator do ładowania.

Błędy w układzie zostały skasowane i jak na razie jest ok. Na desce nie zapaliły ci się kontrolki abs+asc ?