Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie dzsiaj rano cos mnie tchneło zeby sprawdzić stan oleju w silniku gdyż robie to dość czesto. I jak wyciągnełem bagnet z silnika to na nim było troche "masła". Wiem ze tak się dzieje jak przepuszcza uszczelka pod głowicą ale jak jest rąbnieta uszczelka to auto traci na mocy a moje nie straciło wiec mam takie pytanie czy wimienić tą uszczelke czy moze to być cos innego.
"Rzeczy niemożliwe Od Ręki, Cuda do trzech Dni"
Opublikowano
Auto nie traci mocy... Masło na bagnecie może być też jeżeli się jeździ na małych dystansach i silnik nie może uzyskać swojej temperatury... Jeżeli ubywa Ci płynu, albo czuć w tym płynie spaliny, wtedy możesz się zabrać za wymianę.
Opublikowano

ogrzewanie masz? węże chłodnicy puchną? masz za samochodem zasłonę dymną? ubywa Ci płynu w chłodnicy?

najlepiej podjedź do szpeca i niech ci zmierzy co2 w płynie chłodniczym.

Opublikowano (edytowane)
no dziennie robie jakies 12 KM do pracy i spowrotem takze mnie uspokoiła twoja wypowiedź. A powiedz mi jeszcze jedno jak przejade powiedzmy 200 km to silnik juz ma swoją temp. takze jak zgasze silnik i wyciagne bagnet to bedzie czysto? a ogrzewanie mam. Węże chłodnicy są eleganckie. a z wydechu jest elegancko nic sie nie kopci no chyba ze jest -20 C na powietrzu ale to jak w kazdym aucie Edytowane przez Ird
Opublikowano
i kolega mial racje po przejechaniu 45 km znikło. Co mnie bardzo ucieszyło