Skocz do zawartości

318i 118km dusi na lpg na benzynie delikatniej mniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moja bunia. zaczelo sie najpierw od przelaczania z lpg na benzynke . podjechalem do gazownika noi wymienili tylko filterki. no ale nie pomoglo. z tygodnia na tydzien coraz gorzej sie dzialo zaczal na lpg przerywac dusic sie na benzynie nie mial problemow. po przejechaniu 1000km zaczely sie problemy i na benzynie czyli dlawienie sie brak mocy. podlaczylem pod kompa wyskoczyl blad za niski przeplyw katalizatora. Wiec bunie na podnosnik i wycielem katalizator wstawilem rure noi problem ten sam na lpg szarpie nie ma sily nie wkreca sie w obroty a na benzynie czuc podobne objawy tylko lzejsze.Swiece wymianialem rok temu ngk zrobilem juz na nich 40 tys km przewodow wogole nie wymienialem i tak wlasnie mysle ze moze tego jest wina. moze mi cos doradzicie moze juz ktos mial z was taki sam problem i go rozwiazal bede wdzieczny. Pozdrawiam
Opublikowano
Mogą być nawet te kable, u siebie miałem identycznie, możesz w nocy otworzyć maskę i patrzeć gdzieś w okolice świec, kabli czy jakieś iskry przeskakują, u mnie jeden cylinder się odłączał (jeden kabel miał przebicie).
Opublikowano
instalacja lpg sekwencyjna musi być dostrojona do charakterystyki silnika , zasada jest prosta jeżeli silnik chodzi na benzynie bez problemów to ma działać na LPG ponieważ sterownik LPG musi dostosować się do Benzyny , to jednostka DME silnika jest główną zarządzającą . prawdopodobnie masz źle dobraną charakterystykę krzywej ciśnienia gazu , jaki masz sterownik do LPG ?

specjalizacja napędy X-drive , posiadamy oryginalne łańcuchy do X3 X5

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

dla klubowiczów 10% zniżki na części , piszcie na private nie zawsze mam czas odpisać na forum

Opublikowano
nie pamietam co to za sterownik ale skoro na lpg zrobilem 40tys km bez zarzutow to i teraz powinno byc dobrze. a tak jak mowilem na benzynie mam tez ten problem tylko ze juz mniej odczuwalne
Opublikowano
wiesz jest dużo punktów do sprawdzenie przy używanej LPG z 40 tys.km , my najpierw sprawdzamy czy silnik nie pobiera "lewego powietrza" , czyli czy nie sparciały wężyki gazowe na kolektorze , następnie sprawdzamy inpa długość czasu wtryski , potem zawór membranowy następnie podłączamy się do instalacji gazowej i sprawdzamy rozbieżność czasów wtrysku gazu i benzyny , możesz mieć zawieszony lub zatkany wstryskiwacz LPG i trwale naniesione na mapie wtrysku ograniczenie dawki , bez kompa nie da rady - muszą być screny czy z Inpy lub DIs

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

dla klubowiczów 10% zniżki na części , piszcie na private nie zawsze mam czas odpisać na forum

Opublikowano
dodam ze podlaczany byl pod kompa u gazownika noi wykryl ze czujnik temp w parowniku jest padniety wymienili ale dalej to samo. sa tez objawy ze sam sie przelacza z gazu na benzynke. przewody, podcisnienia, weze sa spoko. podlaczany byl pod kompa wywalilo blad z niskim przeplywem przez kata noi go wycielem dodam ze strasznie dawalo siarka z wydechu przed wycieciem.
Opublikowano

katy wycięte i nie jedzie ? czyli nie katy ,

brak sterowania podciśnieniem lub za niskie ciśnienie gazu na parowniku

.......

.....

powiem tyle reset na kompie LPG i adaptacja na jednostce DME jak nie pomoże to zapraszamy do nas

jaki masz sterownik do instalacji gazowej ?

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

Opublikowano
wymienilem swiece na ngk i jak narazie jest wszystko w porzadku zrobilem juz 300 km i nie ma problemu z jazda.choc jest cos takiego jak przy 4 tys obrotow czuc przymulenie tak juz mam z tym od roku czasu i to nie zawsze wystepuje. Dzieje sie to na lpg jak i na benzynie. Nie jest to tak bardzo zmulenie ale czuc ten spadek mocy.