Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pojawił mi sie problem z odpaleniem samochodu 330d M57. Rano wstaje wkładam kluczyk przekrecam stacyjke swiece grzeja, po chwili gasna przekrecam kluczyk a tu nic. Rozrusznik kreci tylko nie słychac jak załącza się pompa paliwa pod siedzeniem w baku. Posprawdzałem bezpieczniki, przekaźniki no i nic. Po kilku minutach nagle odpalił i wszystko było ok.

Kilkakrotnie odpalałem go i gasiłem i problemów nie było. Wieczorem podjechałem do banku wracam i ponownie niemoge go odpalic. Nie słychac jak załącza sie pompa.... Wrociłem do samochodu po ok godzinie i auto odpaliło... Słychac jak załącza sie pompa... Nie wiem o co chodzi... Dodam ze filtr paliwa nie był juz dłuzszy czas wymieniany...moze to jego wina? Prosze o podpowiedzi i uwagi w tym temacie. Auto stoi na codzien pod chmurka...nigdy mnie nie zawiodło a tu taka niespodzianka....

Opublikowano
Pompa wymieniona i jak narazie wszystko ok...samochód odpala... Dodam jeszcze ze nie kupowałem zamiennika a dokonałęm regeneracji orginalnej pompy w serwisie pomp. Mam nadzieje ze bedzie długo mi służyć. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak z Ciekawości ile dałeś za regenerecje tej pompy ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam odgrzewam kotleta! wczoraj odpalam auto po przejechaniu około 1km auto przerwało na sekundę jeszcze 100m i stoi:( próby uruchomienia sie nie powiodły tzn dwa razy jakby na 2s załapała teraz całkowicie nie odpala:( zaprowadziłem do mechanika wstępna diagnoza pompa podprogowa ponieważ nic nie słychać tzn słychać pompkę w baku ale tej pod progiem nic a nic! dokładna diagnoza za kilka dni ponieważ nawał pracy :roll: ponieważ nic nie słychać ! Pytanie do kolegi gdzie regenerował pompę podprogową oraz za ile? koszt nowej pierburg - ti automotive około 550zł zamienniki na allegro około 180-250 zł czy zamienniki dają radę jeśli tak to ewentualnie jakiej firmy zamiennik?

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano

Zamiennik daje rade,ale zalezy jak trafisz.

Kumplowi padl po 3 miesiacach. Ja juz jezdze z miesiac na zamienniku,narazi jest ok tylko ze pracuje duzo glosniej niz orginal.

Gbybym mial jeszcze raz kupic pompe to tylko orginal,ten chalas troche drazni.

Opublikowano
Rozumiem zamienniki jak to zamienniki czasami się trafi i jakoś daje rade zobaczymy jutro diagnoza na 100% będę wiedział co zabolało moja bunie !! jaki kopiłeś zamiennik jakiś link?

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano

Witam panowie Diagnoza mechanika: jednak pompka w zbiorniku spalona nie daje w ogóle ciśnienia na pompę podprogową!! przez to pompa podprogowa dostała po du..ie i się zawiesiła auto zgasło( po lekkim stuknięciu w pompę podprogowa auto pali, mimo spalonej pompki w baku teraz pytanie za 100 pkt. czy pompkę z w zbiorniku także wymieniamy tylko na oryginał? czy zamienniki dają rade ktoś jeździ to tylko 0.5 bara! ponieważ pompa podprogowa dość mocno ucierpiała na całym incydencie prawdopodobnie do wymiany :

pompa podprogowa( mechanik twierdzi skoro się raz zawiesiła może się zawieszać częściej)

pompka w baku

Filtr paliwa

suma sumarum jeśli oryginał ponad 1000zł komplet podróba hm połowa tej sumy !! chyba lepiej zainwestować i kupić oryginał pewniak na następne 200kkm :mad2:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

Oliver Hessmann

Opublikowano

pompa podprogowa( mechanik twierdzi skoro się raz zawiesiła może się zawieszać częściej)

z tym pozwolę się nie zgodzić, co prawda w innym aucie miałem taki przypadek, że założyłem nową pompę i po kilku dniach też się zawiesiła, podłączyłem pod akumulator walnąłem porządnie i działała już później długie lata, więc nie zawsze musi to być tak jak mówi twój mechanik.

Opublikowano
Więc mnie kolega pocieszył faktycznie to pierwszy raz się zdarzyło pompa pracuje podprogowa cichutko w ogóle prawie jej nie słychać na początek pompa w zbiornik powędruje jutro decyzja oryginał czy podróba to zależy w jakiej cenie uda się oryginał kupić :?:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

Oliver Hessmann

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wymien ta w baku i pojezdzij troche jak sie nic nie bedzie dziac to ok(zaoszczedzisz pare stow),jak sie bedzie wieszac to wymienisz.

Moja podrobka juz zaczela niedomagac dzis mi gosc wykasowal blad pompy( za niskie cisnienie podawala) kazal pojezdzic ja znowu zacznie przerywac to bedzie wymiana.

Czasami zamienniki to loteria.

Opublikowano
pompa w zbiorniku wymieniona auto chodzi pali wszystko ok ale powoli zbliża się wymiana pompy podprogowej jesli jeszcze raz się zawiesi powędruje na jej miejsce nowa!!!

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

Oliver Hessmann