Skocz do zawartości

jak zdemontowac panel climatronic ???????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam pytanie chce wymienic panel klimatronicu w mojej e 38 728 bo nie wyswietla wszystkich pikseli, i mam pytanie jak wyciagnac stary ??? moj panel jest z dwoma wyswietlaczami regulacja sily nawiewu pokretła i czy moge wymienic go na troszke nowszy czyli z regulacja nawiewu na przyciski???
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam , a nie lepiej naprawić samemu będzie taniej i na pewno będzie dobrze. jutro właśnie zabieram się do naprawy swojego panelu czytałem na innym forum dosyć prosta sprawa,poszukam linka to wrzucę. pozdro.....
Opublikowano
  • Autor
to jak znajdziesz cos to wrzuc,,,, bo w sumie wolał bym naprawic jak sie oczywiscie da
Opublikowano

Dzisiaj jak pisałem zabrałem się za naprawę brakujących pixeli w moim klimatroniku i muszę przyznać że efekt jak na pierwszy raz super tzn lewy wyśw. świeci w 90% a prawy tylko może w 50% ponieważ odkleiła mi się lekko taśma ale to i tak w stosunku do tego stanu jaki był to jest super.....a to link jak to zrobić. Polecam !!! naprawdę warto 30 min. pracy i jaka radość.......

viewtopic.php?f=15&t=52561

Opublikowano
  • Autor
dzieki za link , moze jutro znajde troszke czasu i sie za to wezme,,,, mam tylko pytanko gdzie to dokładnie nakłuc i jak na wylot czy tylko lekko???
Opublikowano
Wydaje mi się że gdzieś w tym linku jest powiedziane ale ja nakłuwałem tak z wyczuciem bo na wylot to się raczej nie da ale tak żeby był widoczny ślad na tej taśmie jak zaczniesz to robić to sam zobaczysz. powodzenia....!!!
Opublikowano
  • Autor
dosyc dokladnie przeczytalem te posty i wydaje mi sie ze nie bede mial z tym wiekszych problemow jutro zabieram sie do roboty, oczywiscie podziele sie doswiadczeniami, u mnie na jednym wyswietlaczu prawie nie wyswietla nic na drugim minimalnie tak ze nie wiele mam do stracenia::):):):
Opublikowano
Na pewno będzie lepiej niż jest to Ci gwarantuję, ja jestem bardzo zadowolony ze stanu jaki jest teraz a może jeszcze kiedyś jak będzie cieplej jeszcze raz się zabiorę? powodzenia.....
Opublikowano
  • Autor
rozebralem panel zrobilem jeden wyswiatlacz , odkrecilem drugi a tu niespodzianka brak tasmy laczacej wyswietlacz z płytka i co ciekawe na plytce widac wszystkie styki a wyswietlacz czysty nie ma nic:( czyste szkielko ,chyba juz nic z tym nie zrobie, raz ze nie ma tasmy dwa ze na wyswietlaczu wogole nie ma stykow jak by je zmylo,,, prosze o jakies rady ...... ten pierwszy wyswietla wszystko ladnie a z drugim bedzie problem???????????
Opublikowano
No to masz pecha wychodzi na to że ktoś już się bawił w mechanika ale widać że raczej pogorszył sprawę (bo gdzie ta taśma?) pewnie przyjdzie Ci jednak wymienić na inny bo wątpię żeby dało się coś z tym fantem zrobić... pozdro.....
Opublikowano
  • Autor
widocznie ktos cos probowalł i mu nie wyszło... pytalem znajomego elektronika , ale nie da sie tego zrobic nawet jak by byla tasma to do płytki by sie jakos dało dolaczyc ale problem złaczenia tasmy z wyswietlaczem, bo tak jak pisalem na wyswietlaczu nie widac stykow,,, ten elektronik mowil ze sa styki widac je tylko pod swiatło jakies grafitowe i to jest fabrycznie zgrzewane, tak ze lipa, troszke mnie zdziwilo jak to rozebralem ze nawet do plytki na tej tasmie nie ma zatrzaskow blokujacych ani zabezpieczenia tylko z obu stron tak jakby przyklejone tylko było
Opublikowano
  • Autor
mam pytanko czy troszke nowszy panel klimatronicu powinien pasowac, dotychczas mialem panel z dwoma pokretłami siły nawiewu i dwa małe wiswietlacze czy jesli zmienie na nowszy powinno dzialac bez zadnych problemow????
Opublikowano
Ja wymieniłem na ten nowszy i działa bez problemu tylko musisz zwrócic uwage na wejscie pod webasto.Z tego co wiem to czasami trzeba coś przeprogramować ale ja nie miałem takiego problemu
Opublikowano
  • Autor
nie mam webasta tylko ten nowszy rozni sie od mojego ze przycisk res jest po lewej u mnie byl po prawej,,, ale mysle ze nie ma to wiekszego znaczenia????
Opublikowano
Przycisk "Rest" po lewej stronie to Anglik i mogą być odwrotnie wtyczki...
Opublikowano
  • Autor
ale nawet jak beda odwrotnie to chyba nie powinno to stwarzac wiekszych problemow w posłoczeniy?????
Opublikowano
Jak przewody starczą to będzie dobrze bo są dosyć krótkie......
Opublikowano
  • Autor
z tego co patrzylem to powinny starczyc, bo gniazda w nowszym panelu sa takie same tylko minimalnie w innym miejscu,
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
a demontaz tego nowszego panelu z 2 wyświetlaczami, też polega na podważeniu w około ?
lepiej jeździć godzinę jak lord niż całym miesiącem jak dziad
Opublikowano
  • Autor
dokładnie to nie podwaza sie w około tylko sa 4 punkty w ktorych sa blaszki i one maja puscic wtedy wychodzi panel, 2 z gory i 2 z dołu ,około 3 cm od bocznej krawedzi panelu,w starym jest tak samo tylko blaszki sa ciut blizej bocznej krawedzi z 2 cm z tego co pamientam , wkladasz 2 nozyki -blaszki lub inne ustrojstwo np z prawej strony doł i gora i prubujesz jak troche wyjdzie to druga strona