Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak zaprogramować szybe kierowcy aby się zamykała sama po dłuższym przyciśnięciu przycisku?

Wszystko było oki do dziś rana wyjechałem raz opuściłem szybe kawałek i potem już nie chciała sie sama zamknąć nie wiem nawet jak sie to stało że teraz się sama zamknąć nie chce opuszcza sie bez kłopotu reszta szyb działa poprawnie dół góra a ta od kierowcy tylko się sama opuszcza a nie podnosi muszę trzymać klawisz hmm...

Próbowałem metodami typu trzymanie klawisza w dół do połowy i też na drugim do końca przez parę sekund i tak samo do góry raz do połowy raz na drugim do końca do zamknięcia i nic.

Stacyjka na pierwszym potem na drugim bez zapalonego silnika i nic sie nie zaprogramowało i nie wiem czemu?Może na zapalonym motorze trzeba?

Czy ktoś z was miał taka przypadłośc może.

Prośba o pomoc :idea:

IMPORT CZĘŚCI DO KIA I HYUNDAI CZĘŚCI NOWE ORYGINALNE ORAZ ZAMIENNIKI

KONTAKT [email protected]

GG 22098562

kom 502100017

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg mnie albo uszkodzony jest sam włącznik szyby (on jest 2-stopniowy) albo czujnik zamknięcia drzwi. Ale wtedy by chyba światło nie gasło...
Opublikowano
światło sie zapala gasnie wszystko jest jak nalezy.jedynie co szyba kierowcy mi sie nie zamyka z automatu:( hmm i nie wiem jak za bardzo to spr czy to wina klawisza czy zle zaprogramowane ustrojstwo moze sie sie rozprogramowało:(a rano wsio było oki hmm

GG 22098562

kom 502100017

Opublikowano

tak jak pisałem szyba sie tylko opuszczała sama z automatu a nie podnosiła.

wiec robiłem tak i siak jak pisałem wczesniej bez skutku.

pomogła próba otwarcia szyb z kluczyka i zamkniecia ich przy pomocy klawisza na kluczyku długo trzymajac.

szyby opusciłem w całym aucie za pomoca kluczyka w zamku i zamknałem je trzymajac klawisz na kluczyku do zamknięcia drziw.

po tym zabiegu szyba chodzi automatycznie w oba kierunki:)

a juz chciałem nowy klawisz kupowac :mrgreen:

GG 22098562

kom 502100017

• 5 lat później...
Opublikowano
Tak się dzieje przeważnie gdy zadziała czujnik krawędziowy. Szyba nie podnosi się sama do końca. Trzeba jak pisałem opuścić i podnieść z kluczyka.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Panowie nie zakładam nowego tematu i napisze tutaj.

Mam bmw e91 szyby z pilota zamykają się i otwierają. Z głównego panelu tylne szyby jak wcisne mocniej przycisk sane się zamkną.

Pasażer z tyłu otwiera i zamyka szyby trzymając guzik niestety jak mocniej się wcisnie przycisk sane się nie zamkną. Jak można to naprawić? Czy tak na być?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
inicjacja szyb. jeśli klawiszami się nie da to musisz jechać do kogoś kto ma disa, albo aso 200zł ;)