Skocz do zawartości

330xi - check engine - NO ERRORS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pojawil sie dosc dziwny problem. Pali sie CheckEngine natomiast INPA nie pokazuje zadnych bledow. Jesli to ma znaczenie to interfejs na USB :) - wszystkie opcje w INPIE dzialaja, komunikuje sie poprawnie praktycznie z kazdym elementem auta poczawszy od silnika (pokazuje Live Data etc), skrzyni biegow, ukladow DSC/ASC, poduszek, klimatronika etc. Moge robic adaptacje etc wiec zakladam, ze to nie problem interfejsu.

Tak czy inaczej bledow zadnych a kontrolka sie swieci - no chyba, ze to sie zaswieca nie tylko jak jest problem ze "spalinami" ale rowniez jak dzieje sie cos w sekcji "Chassis"...

--

japu

--

japu

Opublikowano
czy wskazania lambda dążą do stechiometrii??
Opublikowano
  • Autor

Przygladalem sie temu dosc dokladnie i ze wskazan INPA nie wynika nic niepokojacego. Napiecia na sondach oscyluja w zakresie "zielonym", ze tak powiem. Lambdaintergrator (cokolwiek to nie znaczy) rowniez w zakresie +/- 10, ktory jest oznaczony na zielono. Normalnie nie ma sie do czego przyczepic. Niedlugo zaczne podejrzewac, ze mam zwracie na lampce CHECK-ENGINE :)

Co wiecej, przejezdzalem wczoraj kolo zaprzyjaznionego gaziarza, podlaczyl jakis magiczny przyrzad do auta (taki serwisowy komputer, 6 guzikow na krzyz, wyswietlacz LCD z odcieniami zielenii :), wyswietlil "Brak bledow" - po polsku :)

Ossso chodzi...

Jedyne co jest zastanawiajace to INPA pokazuje w Shadow Memory jakies bledy ale one byly od zawsze (tzn odkad mam auto), nie umiem ich skasowac lecz nie powodowaly swiecenia diody.

--

japu

Opublikowano
No widzisz gaziarza komp pokazał wszystko ok a beemowskiego kompa nie oszukasz oparami gazu raczej norma w przypadku instalacji gazowej
Opublikowano
Jedyne co jest zastanawiajace to INPA pokazuje w Shadow Memory jakies bledy ale one byly od zawsze (tzn odkad mam auto), nie umiem ich skasowac lecz nie powodowaly swiecenia diody.

czyli jakieś błędy są... jakie kody??

Opublikowano
W shadow to chyba ma każdy, tak mi się wydaje , tam sa jakieś smieci.
Opublikowano
  • Autor
No widzisz gaziarza komp pokazał wszystko ok a beemowskiego kompa nie oszukasz oparami gazu raczej norma w przypadku instalacji gazowej

Ale ja nie wspominalem, ze mam instalacje gazowa w aucie :) - napisalem, ze zaprzyjazniony gaziarz.

--

japu