Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie mam problem z ładowaniem kontrolka na której jest akumulator Nie przygasa do konca.. Robie 20 km i akumulator pusty... jak sprawdzic czy wychodzi z alternatora jakis prąd albo co kolwiek. Pozdrawiam

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Tak jak kolega wyżej pisze, weź woltomierz a jeśli nie masz to kup taki najprostszy za 10-20zł (przyda się na pewno) i zmierz napięcie przy odpalonym samochodzie na akumulatorze, i testuj jak się zmienia przy włączaniu jeszcze dodatkowych odbiorników (dmuchawa, grzanie tylnej szyby itp). I napisz jaki wynik masz.
Opublikowano
Ja bym obstawiał regulator napięcia.. miałem taką sytuacje, aczkolwiek nie świeciła mi kontrolka ładowania. Tak jak kolega wyżej napisał przy sprawdzaniu ładowania voltomierzem na włączonym silniku i obciążonym odbiornikami prądu, ładowanie było znikome. I wten oto sposób siadł mi niemalże nowy akumulator......