Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie zapaliła mi się wczoraj i nie chce zgasnąć otworzyłem pod maską skrzynkę z bezp. rozłączyłem na chwilę trzy niebieskie wtyczki od sterownika (chociaż nie wiem od czego jest ten ster,) i kontr.zgasła. Dzisiaj niestety znowu się zapaliła powtórzyłem operację i nic!!!. Dodam że podczas prawidłowej pracy systemu przy włączeniu zapłonu nie świeci wogóle lampka ABS-u ale ABS działa dopóki nie zapali się ASC wtedy brak i ABS i ASC.Co się mogło stać lub co mogę sprawdzić we własnym zakresie zanim pojadę na kompa (pewnie dop. po świętach) i od czego są te dwa sterowniki w skrzynce pod maską?

....pozdrawiam !!!.....

PS.E 38 728/99r.

Opublikowano
abs poloczony jest razem z asc czyli np jesli bedzie uszkodzony czujnik abs , asc tez bedzie swiecic i oba te systemy nie beda dzialac, przypuszczam ze masz uszkodzony ktorys czujnik abs lub sterownik abs- montowany jest na pompie abs, ale zaczal bym od czujnikow
Opublikowano
Witam jeszcze nie byłem na kompie ale zaobserwowałem coś takiego gdy rano odpalam auto kontr. ASC gaśnie przejeżdżam kilka kilometrów gaszę auto na chwilę i po ponownym uruchomieniu kontr. świeci. Wyłączam samochód na kilka godzin zapalam i jest ok. przejeżdżam znowu kilka km i znowu świeci. O co chodzi? pozdro...
Opublikowano
Stawiam na sterownik abs. Jadę w środe wymieniać bo u kolegi jest to samo. Proponuję regeneracje. Nie kupuj używanego bo może pochodzić kilka dni. Koszt regeneracji przy zdaniu starego około 400 zł
Opublikowano
Ja miałem podobnie i u mnie było tak że 1 czujnik był walnięty i do tego na zegarach była zaśniedziała wtyczka, wyczysciłem wtyczke i wymieniłem czujnik ABS-u i wszystko działa pięknie.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Czujnik Abs -u , sprawdz dpkladnie ktore koło , bo czasami sie myla przy diagnozie , jak nie beda pewni to najlepiej na krotko kazde koło. Czujnik tylko org bo nawet ATE po chwili siadaja.