Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pytanie jak w temacie, czy ktoś to przerabiał i ma dobrą metodę na zablokowanie koła pasowego pompy, bo ściskanie paska nie przynosi rezultatu.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Nic nie trzeba blokować. Weź długi klucz i walnij w niego młotkiem żeby zerwać połączenie. Pamiętaj, że gwint lewy.
Bring More Women
Opublikowano
dokladnie tak . klucz i mlotek to podstawa

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano
Witam, niestety młotek nic nie dał, trzeba było zablokować koło pasowe pompy i dopiero poszło. Jednakże miałem visko Sachsa z datą produkcji połowa 2002 roku (czyli wytrzymało jakieś 7 lat) i tutaj odnośnie regeneracji sprawa jest taka, że blaszka bimetalowa jest zasaterowana na kołkach, trzeba je zeszlifować, później można zasaterować w trochę inny sposób. Sprzęgło to trochę różni się budową zewnętrzną od Behra. Natomiast do sprzęgła weszło całe 18ml oleju Toyoty jaki był podany w linku o regeneracji. Visko teraz dmucha tak, że po otwarciu maski wywiewa szalik. Polecam tego typu regenerację, jedyny problem to odkręcić visko, później pamiętać o częstym podgrzewaniu viska opalarką, ponieważ pomaga to w odpowietrzaniu sprzęgła podczas napełniania.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Witam, najpierw musiałem odkręcić wentylator, tak aby zostało tylko visko i można było mieć większy ruch. Da się to zrobić, trzy imbuski, kluczyk w kształcie L, rozmiar 5. Potem między śruby koła pasowego wsadziłem płaski wkrętak stary rosyjski, dwa nowe pogiąłem. Także kontra w prawej ręce wkrętak, a w lewej klucz 32. Wkrętak i klucz przez szmatę, bo dużo siły trzeba było użyć.
pozdrawiam Bartek