Skocz do zawartości

Moze akurat ty mi pomozesz...problem bmw 524td

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pilnie potrzebuje instalacji el silnika 524td.... jesli ktos mogłby pomoc to z gory dzieki.... albo moze ktos by mi doradził... w mojej bmw mialem uszkodzony nastawnik oraz potencjometr... wszystkie te częsci wymienilem... a dolega jej takie cos ze po odpaleniu obroty idą na maxa,,tak jakby sie gaz zaciął...wymieniłem tez komputer sterujący i dalej to samo...juz nie wiem gdzie szukac przyczyny tego wszystkiego...moze jakies zwarcie?naprawde ręce juz opadaja...pomozcie mi koledzy...
Opublikowano
wlasnie oto chodzi ze zmianialem pompe z nastawnikiem oraz komputer sterujący silnikiem i chodzi tak samo jak na starym komputerze i pompie...bez zmian...ciągle obroty są maksymalne...na kompie wyskakuje błąd potencjometru gazu..ale mechanik mowił ze to nie moze powodowac tego ze ma obroty na maxa...nawet jak sie go odłączy to jest tak samo.. mowią ze to broblem z elektryką...tylko ja juz nie wiem co moze jeszcze sterowac tym nastawnikiem oprocz komputera sterującego.... wielkie dzieki za schemat..mam nadzieje ze to jakos pomoze
Opublikowano
a sprawdzałeś termostat ? wiesz mam kolege który posiada BMW E39 2.5tds i zwalił mu się termostat i paliła jak głupia oraz obroty wskakiwały tylko w czerwone pole ... szlajał się po mechanikach i wkońcu jeden wymienił termostat + mała regulacja + reset kompa i chodzi jak ta lala.... może i u ciebie takie coś jest :?:

Grubo albo Wcale...

FWD Is For GAY :P

http://www.youtube.com/user/Pienio21?feature=mhum#p/a

Opublikowano
a wiesz ze o tym nawet nie pomyslalem? moze akurat to jakos pomoze... bo rozkrecilem obudowe z nastawnika i po przekreceniu zaplonu 2 razy skoczy i jest na samym dole..tzn są wolne obroty...a jak chce go odpalic i go kręce to ten caly..hmm...ze tak powiem palec w nastawniku powoli sobie idzie na maxa...mowisz ze to moze byc spowodowane przez termostat? a tak wogole to wesołych świąt:)