Skocz do zawartości

320i nie pali 1 cylinder ... / łopatki wiskozy ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam sprawa wygląda tak że cyka mi 1 wtrysk od gazu... byłem u gazownika i powiedział że wtrysk do regeneracji więc zostawiłem autko ... na 2 dzień przychodzę i info takie że nie zrobił regeneracji bo na benzynie też nie pali na 1 cylinder ( tylko na niskich obrotach ) jak jadę pali na wszystkie lecz czasami delikatnie szarpie jak dodaję gaz.... świece wymieniłem na katalogowe 2miechy temu ... i 2 ciekawostka otwieram maskę patrzę i nie nie mam łopatek na wiatraku od wiskozy... wszystkie jakby się urwały ( na chłodnicy 0 śladu ) ostatnio jeszcze były :) ogólnie nie grzeje się itd 3m temp... bo dość zimno jest :)... więc od czego może nie palić na 1 cylinder na benzynie ? czemu szarpię jak jadę ( powyżej 1k obrotów all cylki chodzą ) ? od czego mogły mi się upier**** łopatki od wiatraka wiskozy? proszę o pomoc bo każdy mechanik ma inną wizję ... wiecie jak jest ... a chce to zrobić bo nie mogę dobrze spać ...

( gdy wymieniałem 3miechy temu uszczelkę na rozrządzie wew. zauważyłem że fajki/cewki są pokryte gumą i ta guma jest sparciała mocno na 1 cewce/fajce i słyszałem taką teorie że jak jest mocno spraciałe to może iskra przeskakiwać ) może od tego 1 cylek nie chodzi na wolnych no po prostu już mechaników mam dość każdy inny pomysł....

czekam na odp.. z góry dziękuje za pomoc ...

*troszkę chaotyczna wypowiedź :P ale zamotany już jestem ...

Opublikowano
Jak myślicie wyjmowanie każdej cewki po kolei i patrzeć czy chodzi tak samo czy nie ... ? czy macie inny na znalezienie cylindra który nie chodzi ... ?
Opublikowano
Napisałem że nie pali na 1 cylinder a nie na pierwszy. Dziś delikatnie szarpał na prawie całym zakresie obrotów momentami ...
Opublikowano
No myślę że słuszna uwaga, jutro zobaczę z tymi cewkami a jak nic nie wymyślę :) to jadę na komputer ... a ktoś może mi powie czemu na wiatraku wiskozy nie ma łopatek? wszystkie się wyłamały
Opublikowano
problem rozwiązany cewka była zużyta i świeca wypalona ... wymieniłem i chodzi jak w zegarku :) wiatrak też wymieniony bez zdejmowania chłodnicy ^^