Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem od jakiegoś czasu zauważyłem że dopóki nie załączy sie turbo strasznie słabo sie zbiera. Jakieś pomysły?
Opublikowano
Witam mam problem od jakiegoś czasu zauważyłem że dopóki nie załączy sie turbo strasznie słabo sie zbiera. Jakieś pomysły?

W celu uzyskania pełniejszej odpowiedzi sprecyzuj dokładnie co przez to rozumiesz? Czy wcześniej było ok i teraz tak muli, czy zawsze tak było? To, że diesel - zwłaszcza trochę starszej generacji - zbiera się słabiej dopóki nie ruszy turbina i go ożywi to raczej rzecz normalna. Zależy tylko o ile słabiej. Jeśli tak, że Cię nawet pijani rowerzyści prowadzący rower wyprzedzają to wtedy rzeczywiście jest jakaś usterka. Ale jeśli auto po prostu trochę słabiej jedzie niż z turbo to raczej norma.

Pzdr.

Opublikowano
wczesniej było ok, od pół roku zauwazyłem że do 2000tys obr coraz słabiej, ziomek powiedział ze to intercoler. Czy to możliwe?
Opublikowano
wczesniej było ok, od pół roku zauwazyłem że do 2000tys obr coraz słabiej, ziomek powiedział ze to intercoler. Czy to możliwe?

A na jakiej podstawie tak twierdzi? Zrobił diagnostykę w tym aucie? Badał auto kompem podczas jazdy? Czy to tylko takie jego "przeczucie"?

Jeśli to przeczucie to ja np mogę Ci napisać, że to tylne koła są powodem bo się blokują od ASC. Możliwe? Możliwe. Ale na takich przeczuciach nie dowiesz co jest prawdziwą przyczyną. Podłącz pod kompa, zrób diagnostykę silnika w trakcie jazdy, wyniki takiej diagno wrzuć tu na forum i wtedy zacznie się bardziej konkretna rozmowa bo w tej chwili to siedzimy przy swoich szklanych kulach i tak "stawiamy diagnozę"...

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bo w tej chwili to siedzimy przy swoich szklanych kulach i tak "stawiamy diagnozę"...

Pzdr.

Wolę przy butelce :mrgreen:

ec2Wze6.jpg