Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z oponami tzn.ścina opony od srodka tylnia os.Patrzac z tylu auta mam wrazenie ze kola nie przylegaja idealnie cala powierzchnia bieznika do podloza.Wystarczy tylko ustawic zbieznosć?czy moze wymiana jakichs czesci??
Opublikowano

Możesz sprawdzić i skorygować w razie czego kąty, ale jeżeli odchyłka jest za duża to może być coś do wymiany.

Z tyłu są śruby mimośrodowe do regulacji pochylenia kół - lubią się zapiekać.

Opublikowano
Ja w 528i e39 mam zawieszenie m-technic i też oponki z tyłu wyglądają jak by się kładły , uważam że to normalne bo zawieszenie jest obniżone fabrycznie , przy dużych prędkościach kiedy auto wchodzi w zakręt opona się prostuje , tak przynajmniej uważam , może też masz m-technic
Opublikowano

Witaj,

Sprawdzales tuleje wachacza pod progiem moze sa zuzyte - z doswiadczenia wiem ze na szarpakach tego nie wykrywaja. Trzeba podniesc na lewarku i kopnac w kolo od strony drzwi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak ustawiałeś zbieżność i kąty to tylko w wypadku takim jak nie masz żadnych luzów w zwieszeniu. Osoba która robi tą czynność powinna najpierw ocenić czy takowych nie ma, w innym wypadku to naciąganie klienta.

Witaj,

Sprawdzales tuleje wachacza pod progiem moze sa zuzyte - z doswiadczenia wiem ze na szarpakach tego nie wykrywaja. Trzeba podniesc na lewarku i kopnac w kolo od strony drzwi.

możesz też sprawdzić tą tuleję w progu u mnie na szarpakach tego nie wykryli a waliła makabrycznie, diagnosta jechał i stwierdził, że to z przodu hahahhaha, a tam może być luz. Poltec ma rację.