Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
denerwuje mnie stwierdzenie forumowiczów ze95% ludzi to kręci liczniki !przecierz to jest karalne do 8 lat więżienia,nawet handlarze już się boją kręcić.Znajomy sprzedawał Land Rowera z licznikiem 680 tys km i pare dni na alegro było i sprzedał za normalne pieniądze,bez książki serwisowej,tylko sobie w zeszycie zapisywał wymiany oleju i jakieś naprawy zeby sie niepogubić,miał dużo faktur i paragonów na części.
  • Odpowiedzi 173
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Powiem jeszcze tak:koledzy niewierzcie w książki serwisowe:niedawno kolega a raczej znajomy, wygadał się :SERWIS HA HA,

jedz sobie żarówkę wymienić i jak dobrze pogadasz to ci pieczątke przywalą gdze chcesz,ale w komopa tego niewbiją.Ja jak kupowałem swoje x5 interesował mnie tylko win pojazdu,;serwisowane wszystko pisze nawet stłuczki !!!!no jeszcze wiarygodne są faktury a zwłaszcza te przelewowe!uwierzcie mi win i koniec i kolega w serwisie za dobrego koniaka ci wszystko powie o danym aucie!bron Boże u tego znanego wyłudzacza w Poznaniu.polecam Wrocław.pozdrawiam.{{normalnie sprawdzenie po winie kosztuje 500-600- zł no i musi być aktualny właściciel.}}

Opublikowano

Kurcze jeszcze jedno:mam sąsiada wędkarza który mówi;wszyscy biorą rylko RYBY niebiorą [ Moderowane]

Przekleństwo wykropkowane dalej jest przekleństwem, patrz "Regulamin Forum" Następnym razem będzie ostrzeżenie

Opublikowano
Tak?to zadzwońcie sobie szanowni koledzy do poznania albo do łodzi lub gdzie chcece i podajcie 7 ostatnich LV69563 to win mojego krążownika,zobaczymy co wam powiedzą,czekam ile ma przejechane i jak był "bity" zresztą juz o niej pisałem,ale czekam na wasze informacje.
Opublikowano

Ale jaki ty masz problem ??? Podjedź sobie do Tłokińsiego do Łodzi i nie musisz nić płacić :duh: :duh: no a na telefon to wiadomo że nic nie ustalisz :mrgreen: :mrgreen:

Nie w każdym ASO jest tak samo :D :D

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Tak pojade 200 km zeby sprawdzić auto które chce kupić,a gdy będzie coś nie tak,to do domu,i znowu jazda i tak dalej,najlepsze jak żonie kupowałem E90 to się gościu pomylił i mi podał od E60 win!!!,a tak smsa wyśle koledze i po pół godziny wszystko wiem ,o to chodzi mi!!!!
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tak na szybko bo nie miałem czasu pogadać to ostatnia wizyta Twojej E53 w BMW to 2010r z przebiegiem 153tys. w ASO BMW też nie było napraw blacharskich.
Opublikowano
No,no Kolega Kruk mnie zaskoczył ,a w jakim mieście serwisie ciekawe czy się dowie.
Opublikowano

Bo sam chciałeś a gdzie się dowiedział to jego sprawa prawda ???

Sam miałeś wątpliwości czy można i mam nadzieję,iż zostały rozwiane :cool2: :cool2: :cool2:

I nie wszyscy wołają za to czegoś materialnego :lol: :lol: :lol:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
No,no Kolega Kruk mnie zaskoczył ,a w jakim mieście serwisie ciekawe czy się dowie.

Dowiem się wszystkiego bez problemu bo to są bujdy że nasze ASO BMW są nieludzkie :)

Ja tam sobie chwalę i korzystam może dla tego nie miewam kłopotów z autem :)

Myślę że trzeba powrócić do tematu pierwotnego bo robi się śmietnik a nie chciał bym sypać ostrzeżeniami :norty:

Opublikowano
Panu,koledze Krukowi proponuje sprawdzić w Poznaniu salon Smorawińskiego,ale nich zadzwoni lub odwiedzi jako zwykły klient który jeździł np.mercem,toyotą lub czymś tam....wtedy zobaczymy jak będzie traktowany!!!!!oby się ni zdziwił! i niech weźmie z sobą worek floty [pieniędzy]
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ten świat taki jest że jednych obsługują a innych wyrzucają....

Prosiłem aby tu nie śmiecić!!!Luźne gadki tylko tu: viewforum.php?f=19

Opublikowano

Tak , kolega Kruk ma rację nie zasmiecam już forum.Wracając do tematu przebiegi: X5 2004-187 tys,E90 żony 2006 - 159 tys,E39 1998 300 tys,merc sprinter 210 , 1999- 415 tys,merc sprinter 313 cdi automat , 2004 220 tys i tu sie okazało ze 500 tys cofnięte było przed sprzedażą,czyli 720 tys ,ale chodzi jak zegarek !szkoda tylko ze bmw nie robi busów i ciężarówek.

pozdrawiam wszystkich z tamtej strony ekranu.

Opublikowano
szkoda tylko ze bmw nie robi busów i ciężarówek.

wielka szkoda! ale może kiedyś...

moje X5 2002r 3.0d ma już ponad 600tyś i nadal jezdzi ;) więc jeszcze przed wami dużo dobrego koledzy, mający około 200tyś na liczniku ;)

Opublikowano
szkoda tylko ze bmw nie robi busów i ciężarówek.

wielka szkoda! ale może kiedyś...

moje X5 2002r 3.0d ma już ponad 600tyś i nadal jezdzi ;) więc jeszcze przed wami dużo dobrego koledzy, mający około 200tyś na liczniku ;)

Super. Ciekawe ile w "tym" X-sie jest "tamtego" X-a z 2002 roku??? :norty:

Opublikowano

Wiele, uwierz. Co jest zmienione to idzie łatwo wyliczyć ;) A ostatnio (ostatniego roku):

Skrzynia biegów (podnoszenie mocy na skrzyni GM kończy się szybkim jej zgonem), wentylator nawiewów przednich, sterownik wentylatora chłodnicy klimy, kolektor wydechowy, przedni przegub (stukał ponad 50tyś km, aż w końcu zmieniłem zanim się urwie, a wytrzymał duuuużo, np wyciąganie busa z błota gdzie sam X miał problemy z prawidłową jazdą), sterownik z pamięcią fotela kierowcy... Słychac pompe wspomagania i jakąś rolkę oraz padły świece żarowe (sterownik jest ok) więc w następnym tygodniu odstawiam na kanał, zostanie zrobiony i dalej w drogę! A tak to poza wyżej wymienionymi to: tarcze, klocki, olej co max 15tyś km, wycieraczki 2x do roku i takie tam inne eksploatacyjne gadżety. Jak się dba to się ma :D

Szczerze to jest to fajny klekot na impreze, w pole, do lasu, na śnieg, na słońce... Mam jeszcze kilka wózków, ale Xa raczej dłuuugo nie sprzedam. Z jednej strony nie auto i nie pieniądze (bo ile mi kto da za taki przebieg?) Więc reanimuje czasami, leję szlam i śmigam ;) Wszystko sprawne, włacznie z webasto na pilota, każda żaróweczka świeci i taki stan cieszy najbardziej ;)

Opublikowano
I o to chodzi, żeby cieszyć się i bawić autem. Nigdy nie byłem ( może się powtarzam) za marką BMW (może stereotypy) ale teraz choćbym w przyszłości musiał robić/wymienić skrzynię :) -lubię to auto i frajdę jaką sprawia mi jazda nim. Choć czasami spoglądam zazdrośnie na Infiniti.
Opublikowano
choćbym w przyszłości musiał robić/wymienić skrzynię

po lifcie masz skrzynię ZF, bardziej wytrzymałą od GM (nie narzekającą na duży moment obrotowy), więc pośmigasz na niej dłuuużej ;)