Skocz do zawartości

Wycieraczki wariują? Tylne szyby sie nie opuszczają?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam taki problem, mianowicie czasem włanczają sie same wycieraczki i nie da sie ich wyłączyć,bądźjak sie je włączy samemu to niechcą sie wyłączyć. Miał może ktoś już taki problem, co trzeba by zerknąć i jakie mogą być koszty naprawy tego? I jeszcze jedna spraw anie działąjatylne szyby elektryczne niechcąsieopuszczać ,silniczki na krótko chodzą co jeszcze sprawdzić?
Opublikowano
Proponuję zobaczyć jak wygląda moduł komfortu (przekażniki). Jeżeli potrafisz sam go wyciągąć i znasz się troche na przekażnikach to sprawa jest do ogarnięcia. Moduł komfortu odpowiada za wycieraczki, szyby i centralny zamek. Znajdziesz go za schowkiem pasażera. Poszukaj tematu na forum. Gdzieś na pewno jest jak co zrobić. Skąd jesteś? Mogę pomóc w naprawie.Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zawsze przy cudach z elektroniką warto odpiąć akumulator na chwilkę

Potwierdzam.U mnie też to pomaga,chociaż ostatnio się uspokoiło :D

Sprawdź połączenia,a jak będzie wszystko ok. to odpuśc sobie i przeżyj to jakoś.Może to wilgoc lub reakcja na temperaturę, bardzo możliwe że problem sam zniknie po tygodniu,dwóch lub szybciej taka jest elektronika w naszych kochanych E39 :wink:

A jak nie ustąpi,to dopiero trzeba się będzie pogłowic :roll: .

ec2Wze6.jpg
  • 1 miesiąc temu...