Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie co byś nie założył to jak będzie założone poprawnie to narzekać nie będziesz. Jak polecisz po kosztach montażu to potem będziesz się tylko denerwował i jeździł po gazownikach, a sam gaz będzie Ci się zwracał latami :wink:

W 24 zaworowym 2.0 z plastikowym dolotem miałem instalkę Landi-renzo, zwykła, II generacji, z parownikiem i śrubami do ustawiania mieszanki.Dużo osób narzeka na instalacje tej firmy, opinie że strzela, źle pracuje i w ogóle nikt tego ustawić nie może, można włożyć między bajki. Przejechałem ze 15k km w ciągu jakichś 9 miesięcy, oczywiście ustawiając gaz co jakieś 5-6k km i robiąc niezbędne wymiany świec,przewodów WN i filtrów i powiem Wam szczerze że ani razu samochód nie strzelił, pracował równo i z gazem nigdy nie miałem najmniejszego problemu, pomijając oczywiście przypadki zatankowania jakiegoś badziewnego gazu- bo wiadomo, co stacja to niespodzianka jeśli chodzi o LPG :mad2: Na tańszych instalacjach-strata mocy i spalanie jest wyższe niż przy sekwencji i w moim aucie różnica w jeździe na benzynie i na LPG była wyraźnie odczuwalna- LPG używałem do zwyczajnej jazdy, natomiast benzyny do odpalania auta i do wariowania :norty:

Wszystko zależy ile jeździsz,jak "dynamicznie", i jak długo zamierzasz jeździć tym autem.

Jeśli nie planujesz zmiany auta zbyt szybko załóż sekwencję, zwraca się dłużej,ale właściwie założona i skalibrowana niesie mniejsze straty mocy i spalanie. Jeśli jednak myślisz o innym samochodzie w najbliższym czasie to załóż coś tańszego albo zastanów się czy w ogóle warto robić prezent następnemu właścicielowi :wink:

W obecnym aucie (535i) mam sekwencję KME założoną na początku tego roku, brak odczuwalnej straty mocy,spalanie "zadowalające", dynamika jak na 20 letnie auto wzorcowa, dodatkowo na co dzień jeżdżę też innym autem z sekwencją (ponad 7 lat na tej instalacji) i z własnego doświadczenia wiem że gdybym teraz stał przed wyborem tak jak Ty to wolałbym dorzucić kilka stówek i wpakować sekwencję.

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam