Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! posiadam od niedawna BMW E90 320 2007 rok automat navi i posiada to auto opcję podświetlania klamek zewnętrznych i problem polega na tym ze raz mi to świeci i jakis czas nie świec i na któryś dzien znow swiec. ktos mi pomoże w czym tkwi problem ??

dzięki

Opublikowano

Sprawdzałeś ustawienia w Idrive ???

Ja mam tam kilka możliwosci regulacji oświetlenia z tego co kojarzę.

Może masz ustawiony krótki czas świecenia albo jest to związane z czujnikiem zmierzchowym ???

Zasłoń czujnik i sprawdź czy działa.

To tak kilka luźnych sugestii.

Pozdrawiam

Szymon

Opublikowano
Sprawdzałeś ustawienia w Idrive ???

Ja mam tam kilka możliwosci regulacji oświetlenia z tego co kojarzę.

Może masz ustawiony krótki czas świecenia albo jest to związane z czujnikiem zmierzchowym ???

Zasłoń czujnik i sprawdź czy działa.

To tak kilka luźnych sugestii.

Pozdrawiam

Szymon

w ustawieniach mam wszystko ok

jedenego dnia mi swieca a na drugi dzien juz nie i np na czwarty dzien znów działają i juz jestem głupi z tego wszystkiego

to powinno sie zapalac przy kazdym otwarciu drzwi i otwieraniu i zamykaniu z pilota (wieczorami)

Opublikowano
No powinno działać jak jest ciemno, w dzień nie świeci.

problem własnie tkwi w tym ze wieczorem raz mi świeci a raz nie a częściej nie świeci jak świeci.

długi czas miałem aku odłączone i nie wiem czy to moze byc jakis powód tego problemu??

na innym forum wyczytałem ze koleś miał taki problem z bmw e65 miał odłaczone aku i podpowiadali mu tam że "Za długo był odłączony akumulator i sterownik się rozkodował.Musisz od nowa zakodować sterowniki u kogoś na komputerze"

czy cos prawdy moze w tym byc ???

Opublikowano
"Za długo był odłączony akumulator i sterownik się rozkodował.Musisz od nowa zakodować sterowniki u kogoś na komputerze"

bzdura, co ma rozładowny aku do potrzeby nowego softu sterownika

jedenego dnia mi swieca a na drugi dzien juz nie i np na czwarty dzien znów działają i juz jestem głupi z tego wszystkiego

to powinno sie zapalac przy kazdym otwarciu drzwi i otwieraniu i zamykaniu z pilota (wieczorami)

wieczór/dzień/noc nie ma tu znaczenia, jak funkcja jest aktywana to świecą klamki przez kilka s od momentu otworzenia drzwi lub otworzenia zamka z pilota

nie prawda, tak działa jak napisałem wyżej

ktos mi pomoże w czym tkwi problem ??

dzięki

problem może być tak jak zauważyłeś w złym naładowaniu aku, jak bateria jest słaba to różne systemy świrują...najprościej:

- sprawdź aku,

- jak aku OK to podjedź do kogoś na kompa...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
"Za długo był odłączony akumulator i sterownik się rozkodował.Musisz od nowa zakodować sterowniki u kogoś na komputerze"

bzdura, co ma rozładowny aku do potrzeby nowego softu sterownika

wieczór/dzień/noc nie ma tu znaczenia, jak funkcja jest aktywana to świecą klamki przez kilka s od momentu otworzenia drzwi lub otworzenia zamka z pilota

ktos mi pomoże w czym tkwi problem ??

dzięki

problem może być tak jak zauważyłeś w złym naładowaniu aku, jak bateria jest słaba to różne systemy świrują...najprościej:

- sprawdź aku,

- jak aku OK to podjedź do kogoś na kompa...

wydaje mi sie ze aku bedzie ok auto nie ma zadnych problemów z odpalaniem itd wiec aku powinno byc ok

jutro własnie tak chyba zrobię podjade na kompa do elektryka moze cos wykryje i poradzi z tym fantem

ostatnio kiedy mi to swieciło prawidłowo to było w piatek ale wczesniej tez były juz takie numery z tym

czyli czujnik zmierzchu tez nie ma nic wspólnego z tym ??

Opublikowano

czyli czujnik zmierzchu tez nie ma nic wspólnego z tym ??

jak działa wszystko OK/samochód jest sprawny to czujnik zmierzchu nie ma nic z wspólnego podświetleniem klamek...

było:

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Swoja droga, to probowal ktos rozmontowac ten modul podswietlenia?

Z zewnatrz widac punkty lutownicze przygotowane prawdopodobnie pod 3 diodke.

-------------------------------------------

pozdrawiam

obara

Opublikowano

A masz pokretlo ustawione na auto lub włączone od świateł?

Bo to jest połączone, ja tez mam ten pakiet i ringi, tylne postojowe, oświetlenie klamek itd. Włącza sie zawsze dzień i noc razem. Mam tez czujnik zmierzchu itd.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Nie prawda, u mnie działa tak jak ja napisałem.

:cool2: gratuluję b. mądrego auta, z punktu techniczego jest b. trudno zaprojektować auto, które w momencie "otwarcia z kluczyka" (bez zapłonu) analizuje w ułamkach sekund natężenie oświetlenie i włącza podświetlenie klamek, no i oczywiście ma strefy czasowe dla różnych wysokości geograficznych połączonych na stałe z GPS...

może odp. jest trywialna: w trybie aktywnym, lampki zapalają się za każdym razem gdy włączysz kluczyk a tylko tego nie widać bo jest zbyt jasno...

pozdr.

było:

Opublikowano

AO dziekuje za gratulacje :)

Ale ! dzisiaj przeswietlilem sprawe bardziej doglebnie, otoz lampki czasem sie zapalaja a czasem nie... i to mnie zmylilo.

wieć mam podobny problem do autora tematu.