Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w większości starszych siudemek i mi wkońcu zaczeło siadać tylne zawieszenie, amortyzatory wymieniłem ok5000 temu a teraz chyba pora na sprężyny, ale na allegro znaklazłem gumy do sprężyn:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=67656276

co o tym sądzicie?na jak długo załatwiło by to problem? bo z tego co widze montarz jest banalny a i cena bardzo fajna w porównaniu do nowych sprężyn :D .

Tylko pytanie czy to chociaż trochę działa oczywiście nie oczekuję rewelacji? jednak nawet 4PLN nie warto wyżucać jak można je wydać na benzynkę :? .

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano

cześć ja mam założone gumy do sprężyn i nie mam problemu. problemem jest jednak założenie tych gum które pokazałeś gdyż są stosuknowo grube i nie chcą się zmieścić między zwoje gdy masz standatrowe sprężyny. ja mam założone sprężyny twardsze ale krótsze i dla tego mam większą odległośc między zwojami.

ja musiałem założyć gumy bo kapcie 255/40/18 przycierały gdy dobijało na nierównościach

Opublikowano
.... bo z tego co widze montarz jest banalny a i cena bardzo fajna w porównaniu do nowych sprężyn .....

no właśnie a ile kosztują nowe ?

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

Kupiłem, dam znać jak sie poprawił wyhgląd i prowadzenie w następnym tygodniu jak je założe, sprzedawca twierdził że mają wytrzymać do dwóch sezonów (zobaczymy) przy minimalnej utracie komfortu. :roll2:.

zdaje sobie sprawę że nie będzie tak samo jak na nowych :wink: jakby ktoś zaraz zaczą ten wątek, ale w ten sposób wyeksploatuje je maksymalnie jak tylko się da :8)

obecnie Alfa 156 GTA SW
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sorki że dopiero treraz odpisuje jak to działa ale ostatnio nie mam czasu :) .

Otóż po załżeniu po dwie sztuki na sprężyne autko troszeczkę się uniosło, nie na tyle jak oczekiwałem ale zawsze, lepiej jak było. Niestety odczuwalnie pogorszył się komfort stała się zauważalnie twardsza, mniej tapczanowa co z drugiej strony ma też swoje plusy w prowadzeniu, ale jednak wolałem jak bardziej bujało :D .

A propos promarco - da się je w dość łatwy sposób załżyć jak je posmarujesz olejem lub tp.

Zobaczymy jak długo wytrzyma...

Podsumowując: nie sa to może wyżucone pieniądze ale drugi raz tego nie zrobie :wink:

obecnie Alfa 156 GTA SW