Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałem zapytać cz ringi są legalne? ,gdyż wczoraj zatrzymano mi dowód rejstracyjny i nie wiem jak postąpić ze stacją diagnostyczną. Mam xenony ale je wyrzuciłem, ale czy ringi też musze? Prosze o pomoc. Pozdrawiam
Opublikowano
ringi są :cool2: i przejdzie normalnie przegląd.A ten wątek dowodzi na to że xenon nie jest zgodny z przepisami!!!!To dla tych co się upierają że można montować
Opublikowano

A masz spryskiwacze do lamp, bo jeśli nie to prawdopodobnie dlatego ten dowód.Xenony są jak najbardziej legalne, tylko z homologacją i właśnie auto musi mieć spryskiwacze lamp, taki wymóg.Jeśli nie były by legalne to jak z samochodami które mają je fabrycznie?

Oczywiście mówimy o prawdziwych xenonach nie takich odpustowych za 99pln.

Opublikowano
Znajomy miał podobną sytuację w audi a4. Miał zamontowany zestaw xenonów z homologacją więc teoretycznie wszystko ok. Jak się okazało jednak nie do końca, ponoć homologacja takich xenonów może nie obejmować terytorium Polski lecz np. inne kraje, gdzie ruch jest tak samo prawostronny itd. często sprzedawca takich zestawów podaje, że homologacja jest, że towar jest w pełni legalny itd. ale nie informuje czy homologacja obowiązuje u nas.
Opublikowano

no to masz lipe. jak koledzy wyżej napisali ringi jak najbardziej można mieć.

PS:Zapoznaj się z regulaminem forum na początek tytułowaniem wątków :)))