Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kolegów .. mam takie pytanie , dziś podczas jazdy zaświeciła mi się kontrolka od klocków (tylnie do wymiany ) i jednocześnie zapaliła się kontrolka podajże DSC ( na dole po środku taki trójkącik z wykrzyknikiem owinięty długą strzałką ) .. czy jedno jest uzależnione od drugiego ??? ( ABS działa) czy jak wymienie klocki to kontrola trakcji zgaśnie ?? teraz przycisk DSC nie reaguje wciąz się pali kotrolka ... dzięki i pozdrawiam
Opublikowano
Tak jedno jest uzaleznione od drugiego ze wzgledu iz kontrola trakcji polega na dochamowywaniu a jesli zostalo wykryte ze klocki sie koncza to system nie bedzie dzialal . Jesli wymienisz klocki wszystko wroci do normy
Prędkość nie zabija, tylko gwałtowne jej wytracenie.
Opublikowano
sprawdze napewno kabelki , ale już jakiś czas temu widziałem słabiutkie klocki z tyłu , tyle że te temperatury mnie tak jakoś zniechęcają ... ale teraz to już mus ..
  • 1 rok później...
Opublikowano

witam odswieze troche temat dzis podczas jazdy zapalily mi sie jednoczesnie kontrolki abs klocki i dsc.

przestal dzialac tempomat i kontrola trakcji, nie wiem czy dziala abs nie mialem jak sprawdzic.

klocki z tylu sa napewno do wymiany ale martwi mnie ta kontrolka abs.

czy to normalne przy zuzyciu klockow dodam tylko ze moje auto to e92 325i

• 4 lata później...