Skocz do zawartości

318is m44 czy da się wymienić termostat bez obudowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szykuje sie do wymiany termostatu w moim m44 z tego co czytałem jedni mówią ze wymienia sie termostat tylko i wyłącznie z obudową a gdzies na internecie znalazłem opis jak ktos wymienił w m44 sam termostat chodzi mi o to ze za termostat z obudową zapłace 180 zł a za sam termostat 50 chyba jest róznica:) i mam pytanie czy jest taka opcja wymiany samego termostatu??

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Tez się do tego zbieram, ale w M42 ;) U mnie niby sam termostat się wymienia, ale jak ostatnio wymieniałem skrzynie to znajomy stwierdził, ze część osprzętu mam od M44 i teraz zwariowałem i nie wiem jaki kupić. Muszę podnieść maskę do góry, a auto stoi zasypane i nie mam zamiaru go odśnieżać do świąt :P

Co do Twojego pytania to PODOBNO są magicy co rozbierają tę obudowę tylko nie udaje się tego złożyć....

Opublikowano

w m44 idzie wyciągnąc termostat z obudowy i złozyć spowrotem - tak zrobilem jak mialem ułamany krociec wody - jak ktoś nie ma dwóch lewych rąk to sobie poradzi :cool2:

w m42 termostat nie jest "zintegrowany" z obudową i nie ma problemu z wymianą :cool2:

Opublikowano
no okej powiedzmy ze wyciągnąłem termostat z obudowy jak niby teraz dobra termostat?? bo samego raczej nie da sie kupic jak patrze na allegro.
Opublikowano

Żeby wyciągnąć termostat z obudowy nie trzeba być magikiem to raz, dwa to to że obudowa często potrafi się rozlecieć w palcach bo jest już przegrzewana dobrych parę lat, po trzecie-chyba nie da się kupić samego termostatu bez obudowy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mi w sklepie znaleźli za równe 100zł, co prawda nie wahler ale swoją rolę drugi rok spełnia dobrze. Widzę że są na allegro po 200zł ale nie widzę sensu przepłacać.