Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Na wstępie :jeśli temat jest opisany to prosze o linka - nie mogę się dokopać :(

A teraz temat właściwy: prawdopodobnie to banał, ale elektryk ze mnie jak z koziej du_py trąba więc wolę się spytać bardziej doświadczonych :D Chciałem zmienić standardową lampkę oświetlenia (tą nad lustrem, przy mechaniźmie szybra) na taką, w której są satelitki. Wszystko ładnie i pięknie, ale w kostce tej z satelitkami jest dodatkowy przewód, którego nie ma w standardowej. Po podłączeniu wogóle nie działają mi satelitki, więc przypuszczam, że ten dodatkowy przewód to właśnie zasilanie do nich - który z przewodów ze standardowej powinienem podłączyć tak, aby satelitki mi działały :?:

Z góry dzięki za podpowiedzi :!:

Pozdrawiam,

Prawdziwy facet ma wał a nie przeguby :P

Gdyby bóg kochał przedni napęd, to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami :D

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :cool2:

Czyli po prostu podpiąć plusowy przewód starujący normalnym oświetleniem do satelitek :?:

Pozdrawiam,

Opublikowano
Nie wiem czy przewody ida bezposrednio na lampke czy przez modul konfortu bo jak pewnie wiesz nie ma efektu ze zapalaja sie i gasna od razu tylko zapalaja sie lagodnie i gasna lagodnie. Zobacz woltomierzem co sie dzieje na przewodach po otrwarciu drzwi i po zamknieciu czy jest sterowanie plusem czy minusem. Tak czy siak jak zlapiesz zasilanie to obojetnie jak podlaczysz powinno swiecic.
Opublikowano

Dzięki raz jeszcze :cool2:

Pozdrawiam,

Opublikowano
Jeśli chodzi ci o dwie lampeczki które świecą na pasarzera i na kierowcę osobno to one oryginalnie działają dopiero po przekręceniu stacyjki
Opublikowano
Jeśli chodzi ci o dwie lampeczki które świecą na pasarzera i na kierowcę osobno to one oryginalnie działają dopiero po przekręceniu stacyjki

Tak, dokładnie o to mi chodzi - ale one nie działają u mnie nawet po stacyjce i tak jak pisałem w kostce jest jakiś dodatkowy przewód (sądzę, że zasilanie do nich).

Pozdrawiam,