Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Znów mam problem z niezlokalizowanym dźwiękiem

Wycie występuje jak jest zimno.

Załączony filmik kręcony był przy -1,5 stopnia, przy -10 dzieje się to już od 10 km/h i cichnie po paru km

Czyżby podpora wału?

Dźwięk dochodzi gdzieś z dołu, może ktoś tak miał.

Dzięki za odpowiedź:)

Opublikowano

tak grzebałem

Olej wymienilem kupując w ASO, możliwe że dolałem go trochę za duzo

olej w wale??

Wymieniałem ostatnio podporę, tylną wału. Widziałem że mechanik mocno naginał przednią może ona? strasznie ciężko to zdiagnozować, ponieważ dzieje się to tylko pod obciążeniem:(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra sprawdzone zostało praktycznie wszystko:

Olej w skrzyni ok ładny nowy poziom ok

Olej w dyfrze igiełka

Oszaleje przy tym nie idzie tego zlokalizować.

Wstyd tym po ulicy jechać wyje jakbym sobie wuwuzele w wydech wsadził:P

Jakieś pomysły?:)

Opublikowano
Według obserwacji obrotomierza to wycie rozpoczyna się od 1800 wzwyż czyli w czasie osiągania najwyższego momentu obrotowego... sprawdzałeś luzy wirnika turbiny?? Jeżeli turbo okaże się sprawne można podejrzewać łożysko wału korbowego. Ale coś mi się wydaje, że turbina Ci się odzywa [w negatywnym sensie :| ]pozdr
Opublikowano

a widzisz i tu Cie zaskocze nie zależne od obrotów, luz tak samo tutaj są 2 czynniki

temperatura i prędkość

Nie zależne od obrotów, kąta skrętu czyli łożyska kół wykluczone.

Na prawdę nie pisałbym jakbym był w stanie to zlokalizować :oops:

Opublikowano

Witam,

mam wlasnie podobnie, jesli nie identycznie.

Wyje i to przy różnej wysokości obrotów, ale generalnie jak wskazówka od spalania paliwa jest na ok 10 L, jak ponizej to nie wyje, jak powyzej to troche ciszej.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Odgrzeje kotleta :)

Mam takie samo wycie ale tylko przy ujemnych temperaturach, wyje przez pierwsze 400-500m i dalej cisza. Niezależnie od obrotów jak dam na luz to też. Czy może być to związane z łożyskiem oporowym docisku ?? Mam również mały luz łożyska na 1 podporze wału, czy to może aż tak wyć ??

.....BMW e46.....

OO==[][]==OO