Skocz do zawartości

Zablokowane drzwi od kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Dziś z rana spotkała mnie nieprzyjemna niespodzianka ;(

Wyciągam kluczyk pstrykam centralny, auto sie otwiera. Biorę za klamkę drzwi się otwierają, wsiadam do środka i próbując zamknąć za sobą drzwi, nie chcą się zamknąć. Próbowałem kilkakrotnie i nic. Wysiadłem i z zewnątrz docisnąłem drzwi i się zamknęły. Teraz jest problem nie mogę ich otworzyć ani z wewnątrz anie wewnątrz.

Co mogło się stać jakim element się uszkodził? Czy może cięgno spadło? Miał ktoś podobny problem? Co teraz mam zrywać boczek od środka?

Opublikowano

Miałem taki kiedyś w zime w mojej coupe e36, zamarł mechanizm klamki, udało mi się drzwi otworzyć ale zatrzasnąć już nie :)

Musiałem jechać do pracy trzymając jedną ręką drzwi żeby się nie otworzyły. Gdy przyjechałem do pracy temperatura z ogrzewania zrobiła swoje i wszystko ponownie działało. Po tym zdarzeniu przesmarowałem cały mechanizm klamki smarem litowym w sparyu i problem już nie powrócił.