Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej,

jak wielu przede mną, mam uszkodzony elektryczny podgrzewacz płynu chłodzącego (coolant temperature heater). gdzieś tu na tym forum (nie pomnę linka) padło stwierdzenie, że ten podgrzewacz to taki minimalny zamiennik ogrzewania postojowego (webasta). i teraz:

1. czy w samochodach z webasto jest ono zamontowane zamiast tego podgrzewacza czy dodatkowo?

2. jeśli zachodzi 1, to czy mogę wywalić swój uszkodzony podgrzewacz płynu chłodzącego i zamienić go na webasto?

Opublikowano
Bedzie problem tez o tym myslałem ale koszt operacji pewnie grubo ponad 600zł zaptyaj kolegiTC on robi wiazki do podłaczenia webasto, ja to kupuje zwykły podgrzewacz w wakacje zajme sie montażem webasto :cool2:
Opublikowano
Witam, w związku z podgrzewaczem i ja mam pytanie. Czy podgrzewacz najlepiej naprawić przy wymianie płynu chłodniczego czy istnieje możliwość wymontowania go bez dużej utraty tego płynu?