Skocz do zawartości

E39 tds 1998 Wzrost poziomu oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, znalazłem jedynie jeden wątek na temat przybywającego oleju więc zakładam swój bo problem jest zupełnie różny niż u kolegi.

Dziś smarowałem uszczelki i przy okazji sprawdziłem stan oleju przejechałem dosłownie 30m i auto stało przed klatką około 30 min zanim sprawdziłem stan oleju, więc wszystko powinno być na dole. Po wyjęciu bagnetu stan oleju był DUŻO większy od maximum niż miesiąc wcześniej. Płynu chłodniczego nie ubyło prawie wcale. Auto nie kopci w żaden sposób i nie wiem co to może być, bo wydaje mi się że jedyny płyn który może się przedostać do oleju to płyn chłodniczy albo skraplająca się woda ale jeśli chodzi o wodę to są to śladowe ilości o ile w ogóle są.

Opublikowano
Płynu chłodniczego ubyło no powiedzmy 1cm w zbiorniczku ale na 2,5 litrowy silnik podniesienie poziomu oleju o mniej więcej tyle samo jest fizycznie nie możliwe, bo musiał by uciec cały zbiorniczek żeby uzyskać taki efekt.