Skocz do zawartości

Kotrolka Airbag zaczęła migać.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Ostatnio rozkręcałem kolumnę pod kierownicą by sprawdzić pare pierdół i przez przypadek odłączyłem kabelek od poduszki powietrznej. Teraz miga mi kontrolka, da się jakoś ją zniknąć?
Opublikowano
Spróbuj wyciągając na chwilę bezpiecznik.
Opublikowano
  • Autor
A który to bezpiecznik? Pod pokrywką jest wszystko po niemiecku i nigdzie nie ma airbag.
Opublikowano
W skrzynce pod tylnym siedzeniem poszukaj bezpiecznik 10A(taki jest tylko jeden) i to on odpowiada za poduchy(tylko za nie). Może być oznaczony jako numer 47. Jak nie będziesz pewien do wrzucę schemat.
Opublikowano
nigdy nie rób tego co kolega radzi bo możesz się zdziwić w postaci wystrzelenia poduch.Jeżeli podchodzisz poważnie do tematu bezpieczeństwa to jedz na komputer i skasuj błąd.
Opublikowano
  • Autor
Właśnie się zastanawiałem czy mi nie wystrzeli.. dzięki za podpowiedź.
Opublikowano
Nie ma prawa. To tak jakby auto miało odpalić bo podłączyło się akumulator :mrgreen:

Edytowane przez K9Darek

Opublikowano
mylisz się kolego.Wystarczy ze na bezpieczniku dojdzie do skoku napięcia i może być piękne bum.Już lepiej odłaczyć aku,ale ja i tak wolałbym jechać skasować na komputerze i mieć pewność ze poduszki działają
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam widzę troszkę stary temat, ale mam ten sam problem.

Airbag miga. Pojechałem na kompa program widział błąd kasował go a ten na nowo się pojawiał denerwuje mnie to bo jestem taki że jak już coś jest to ma to działać. Jest możliwe że w ogóle nie mam poduchy jeśli tak to jak to sprawdzić ? muszę ją wymontować ? i czy w czasie ewentualnego wyjmowania jej może ona wystrzelić ? Proszę o pomoc :) Dzięki