Skocz do zawartości

E46 kierownica czy pasuje przed liftem do po lifcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich w tym temacie. Proszę was o pomoc gdyż chcę wymienić w mojej bmw e46 z grudnia 2001r. (po lifcie) kierownicę 4 ramienna na tą nowszą 3 ramienną z bmw z maja 2001r. (przed liftem) chcę się upewnić czy będzie pasowało?? frez i jakas kostka do poduchy??

Bardzo proszę o odpowiedź. :(

(to mój pierwszy post, jeżeli nie trafiłem w odpowiedni dział proszę o przeniesienie)

Opublikowano
Witam wszystkich w tym temacie. Proszę was o pomoc gdyż chcę wymienić w mojej bmw e46 z grudnia 2001r. (po lifcie) kierownicę 4 ramienna na tą nowszą 3 ramienną z bmw z maja 2001r. (przed liftem) chcę się upewnić czy będzie pasowało?? frez i jakas kostka do poduchy??

Bardzo proszę o odpowiedź. :(

(to mój pierwszy post, jeżeli nie trafiłem w odpowiedni dział proszę o przeniesienie)

kierownica będzie pasować, natomiast poducha ze starej kierownicy już nie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poczekaj, zależy jakie te kierownice. Bo czteroramienna po lifcie to 100% poduszka dwunabojowa. A ta trójramienna z maja 2001 to pewnie chodzi o taką z okrągłą poduchą? Jeśli tak, to bez względu na rocznik też będzie miała 2 naboje czyli pasuje (mimo, że przed liftem).

Chcąc byc pewnym całkowicie, trzeba zobaczyć ile nowa poduszka ma gniazd, jeśli 2, to pasuje.

Edit: tak czytam jeszcze raz i nie wiem, czy o to samo nam chodzi? Kolega autor chce wymienić kierownicę oraz poduszkę (?) I pyta czy nowy zestaw będzie pasować(tak wynika z tytułu tematu). Nie pyta natomiast, czy starą poduchę może zostawić i zmienić tylko kierę. CHyba, że nie zrozumiałem i sieję zamieszanie :wink:

Opublikowano

Chcę wymienić kierownicę okrągłą razem z poduszką w komplecie (mam u siebie 4 ramienna z poduszka ale jej nie chce bo jest brzydka - auto po lifcie) tyle że jest ona zamontowana w aucie przed liftem i pytanie czy bedzię pasowała do wersji po lifcie.

W sumie temat troche nie aktualny bo w między czasie kupiłem już kierownicę okrągłą od wersji poliftowej czyli tak jak moje bmw, ma kabelki w środku czyli potrzebuję poduszkę z wyjściem na 2 wtyczki tylko na to zwracać uwagę? Czy potem tylko sie wklada poduchę w kiere i juz? czy jest potrzeba podłączenia auta pod komp i adaptacji poduszki?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szukasz poduszki okrągłej, w końcu nie da się inaczej do Twojej nowej kierownicy. Poduszka ta będzie miała dwa gniazda, a skoro masz już kierownicę i kable, to tam jak wiesz, są dwie wtyczki. I wszystko pasuje. Żadnych adaptacji i kombinacji.