Skocz do zawartości

E39 drążki kierownicze w zawieszeniu m-technic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jakiś czas temu zmieniałem w mojej E39 całe (nie same końcówki) drążki kierownicze i po ustawieniu zbieżności autko jakoś dziwnie się prowadzi, niby jest ok nie ciągnie w żadną stronę, ale przed zmianą było napewno inaczej, czy może to być spowodowane tym , że w zawieszeniu m-technic sa inne drązki jak w zwykłym zawiasie?
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
W takim razie muszę odwiedzić jakiegoś innego mechaniora, bo poprzedni chyba nie bardzo wie co i jak, a jeśli chodzi o przednie wachacze w moim zawieszeniu sa takie same jak w normalnym zawiasie jak się nie myle?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Chciałbym ponowić temat. Nieubłaganie zbliża się czas wymiany wachaczy i jak wiadomo po wymianie trzeba ponownie ustawiać geometrię więc teraz pytanie jakie powinny być wartości kątów? Poprzednim razem mechanior ustawiał rzekomo wg książki która ma swoje lata (sam ją w ręcach trzymałem) i w owej książce nie było nic o wartościach w zawieszeniu m-technic, a wydaje mi się że są inne... Nie chce żeby znowu ktoś żle mi poustawiał bo już później auto nie prowadzi się tak jak powinno :cry: Zresztą niech fachowcy się wypowiedzą :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego waski87 jak to według książki i jaki miał sprzęt?

Ostatnio już dawno nie widziałem maszyny bez komputera,czyli wpisuje się rok,model,silnik,koła itp.Maszyna dobiera wszystko sama tak jak potrzeba,z tego co się orientuję to wartości dla modeli z M-Technic też są.Nie zapominajmy że trzeba również ustawic tył mimo tego,że nie byl robiony wraz zregulacją przodu zmieniają się wedle niego też nastawy tyłu.

ec2Wze6.jpg