Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wielkim problemem jest w E30 przerdzewiała podłoga w miejscach, gdzie styka się z przednimi słupkami? Mam na oku jedna taką za dobre pieniądze, ale ma taki właśnie feler - po obu stronach w tych właśnie miejscach jest przerdzewiała na wylot :-(

Sprzedający twierdzi, ze to drobiazg i że to typowe dla E30. Tyle, że taka rola sprzedającego...

Opublikowano

oczywiście, ze jest to typowe dla e30 :)

jednakże tak samo typowe w tym egzemplarzu może być zgnite jeszcze podszybie, wnęki z tyłu, podłoga nad zbiornikiem paliwa;p

Odkręć tylko podstawę akumulatora jeżeli to czterocylindrówka i sprawdź co tam może się dziać :D ew. popatrz na fartuchy i mocowanie kielichów np pod skrzynką z bezpiecznikami :D a tak na poważnie to lepiej poszukaj dobrej budy resztę da się zrobić :D

Opublikowano

Dzięki.

Co do reszty miejsc, o których mówiłeś - zaskakująco zdrowe, w porównaniu z tą podłogą. Zarówno wewnątrz, jak i w bagażniku fabryczny lakier, rudej nie widać. Pod maską, na kielichach to samo. Podszybia, przyznam, nie sprawdzałem. Ale okolice mocowania aku w porządku. Sam aku jest w bagażniku, więc pod maską więcej widać.

Auto ma być przeznaczone do szaleństw raczej, a nie na codzień. Stąd kolejne pytanie - czy w ramach oszczędności kosztów mogę bez obaw wstawić w te dziury jakąkolwiek porządną blachę bez obaw o bezpieczeństwo? W sumie to nie jest raczej element nośny auta :)

Opublikowano

Witam

Jasne, że możesz - nie zapomnij o dobrej anty korozji. Generalnie muszę powiedzieć, że przede wszystkim starsze egzemplarze lecą tam z przodu (pre 88).

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png