Skocz do zawartości

320d - 98r rozkodowany dde, ews

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, jestem nowy na forum aczkolwiek bardzo czesto korzystalem z wielu porad. kilka dni temu zmienialem kierownice ze zwyklej4 ramiennej na multifunkcyjna, odpinany byl przy tym aku, ecu-dde, kierownica byla zdejmowana... na dzien dzisiejszy auto nie odpala, zaprowadzilem do elektryka ktory stwierdzil po podpieciu pod kompa iz immo go blokuje...ze sa jakies niezgodnosci... ze mu pokazuje niewlasciwy kluczyk itp, poprostu ze trzeba zakodowac na nowo ecu wraz z immobilajzerem, a on nie jest w stanie tego zrobic... moje pytanie brzmi, co ja moge w takiej sytuacji zrobic?

czy kupienie np. na allegro drugiego ecu+ews+kluczyka rozwiazalo by moj problem?

czy usuniecie immo z ecu poprzez emulator

czy moze jest taka mozliwosc naprawienia-zakodowania na nowo samego ews i dde z kluczykiem? dodam tylko tyle ze samochod popsol mi sie za granica a ecu ews i kluczyki mam w polsce bo wzielem z mysla o naprawie...

z gory dziekuje za pomoc, na ktora naprawde licze ;-)

Bartek

Opublikowano

Interfejs + DIS + 5 min i po problemie.

Trzeba zrobic alignment DDE to EWS. W Inpie chyba tez da rade ale w DISie to 5 min.

Opublikowano
tak, ale do tego oprocz ews i dde trzeba miec jeszcze auto, a auto stoi za granica natomiast to co wspomnialem w polsce.
Opublikowano

No co ty?

kupienie np. na allegro drugiego ecu+ews+kluczyka rozwiazalo by moj problem?

czy usuniecie immo z ecu poprzez emulator

Do powyższych też wypadałoby mieć auto, bo jak to sobie wyobrażasz bez??

Raczej bez wycieczki do auta się nie obejdzie.

Jeżeli masz kluczyk z kompletu sprawny (jeden z dziesięciu przypisanych do auta - a raczej immo) to otrzymałeś najprostsze i najtańsze rozwiązanie.

Opublikowano
najprostrzy jest taki jesli zostaje naprawiony dde,ews w polsce i powrot po samochod za granice, lub jesli to mozliwe kupienie np. na allegro ews, ecu z kluczykiem podpiecie tego w aucie i powrot do polski. chodzi o to zeby samochod sprowadzic do polski, pozniej juz bym sobie poradzil...ciezko widze bedzie
Opublikowano
najprostrzy jest taki jesli zostaje naprawiony dde,ews w polsce i powrot po samochod za granice, lub jesli to mozliwe kupienie np. na allegro ews, ecu z kluczykiem podpiecie tego w aucie i powrot do polski. chodzi o to zeby samochod sprowadzic do polski, pozniej juz bym sobie poradzil...ciezko widze bedzie

przywieziesz go na lawecie po prostu.

Opublikowano
powiem tak, niemam lawety, ja i samochod jestem w norwegii a ecu, dde i jeden kluczyk od dzis w polsce, pojechal z kuzyna zona. liczylem na to ze zdola mi to gdzies naprawic i jak by wracala to zabrac z powrotem, a ja bym przyjechal samochodem do polski na swieta...
Opublikowano
panowie(panie tez), spytam tak bo czas goni a musze podjac wlasciwa decyzje, czy kupienie np. na allegro dde ecy i kluczyka rozwiazalo by moj skomplikowany i zawily problem? czy moze lepsze byloby usuniecie immo z dde? dziekuje za pomoc