Skocz do zawartości

Re: 320 klosze reflektorow...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie.Dzisiaj zamowilem do swojej e 36 krzyze do lamp ZKW h1+h1 czyli soczewka:) I mam pytanko co myslicie o zmianie kloszy na nowe z allegro.Producent Dj Auto :shock: Niby idealne zamienniki ale nie chce zeby to jakos lipnie wygladalo.Mysle jeszcze do tychkrzyzy ringi,a klosze chce wymienic bo te moje to masakra takie jakies malo przezroczyste i z odpryskami dziwnymi;/

Edytowane przez swayze

Opublikowano
  • Autor
Witam Panowie.Dzisiaj zamowilem do swojej e 36 krzyze do lamp ZKW h1+h1 czyli soczewka:) I mam pytanko co myslicie o zmianie kloszy na nowe z allegro.Producent Dj Auto :shock: Niby idealne zamienniki ale nie chce zeby to jakos lipnie wygladalo.Mysle jeszcze do tychkrzyzy ringi,a klosze chce wymienic bo te moje to masakra takie jakies malo przezroczyste i z odpryskami dziwnymi;/
Opublikowano
kup uzywane, ale orginalne.zadnych zamiennikow! moga byc boscha. bez zadnych ringow i innych udziwnien.
nie ważne ile pod maską! ważne ile pod czaszką!
Opublikowano

Ja od nich kupuje szkla do BMW i innych aut i jest ok :)

Napewnolepsze niz stare poniszczone szkla

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
  • Autor
Te moje szkła to masakra a tak przy okazji montowania krzyzy i szkla bede mial nowe:)
Opublikowano
montuj śmiało,także zmieniałem na takie i polecam :cool2: :cool2:
Opublikowano
  • Autor
Ok czekam na przesylke jak zrobie to wrzuce kilka foek jak wyszlo.Dzieki Panowie Pozdrawiam
Opublikowano
a te same klosze koledzy to jak je wyjac? sa jakas przykrecane czy przyklejane na cos?
Opublikowano
  • Autor
Klejone i na zatrzask sa przynajmniej moje.
Opublikowano
tzn ze moge je zdemontowac bez wykrecania calej lampy tak?
Opublikowano
  • Autor
No mozesz teoretycznie, a w praktycze to nie da rady chyba bo zatrzasko od szkla sa tez pod lampa :) A po co cchesz sciagac same szkla?
Opublikowano
bo sa strasznie zasniedziale od srodka i chcialem je wyczyscic...
Opublikowano
  • Autor
No to wymontowywuj lampy:) Nie taka straszna rzecz przeciez...
Opublikowano
a slyszalem tez ze przyciemnic jakos mozna, wiesz cos o tym?
Opublikowano

Wszystko można, kwestia kosztów. Szkła możesz przyciemnić tak samo jak szyby - piecowo. Wystarczy, że wpiszesz sobie w googla "piecowe przyciemnianie szyb" i reszt się dowiesz pisząc czy dzwoniąc. Co ważne: na piecówkę jest atest (nie jakieś tam papierki odręcznie wypisane przy foliach tylko prawdziwy atest pod dany wyrób) do którego nie przyczepią się na przeglądzie czy podczas jakiejkolwiek kontroli :D

Pozdrawiam,

Prawdziwy facet ma wał a nie przeguby :P

Gdyby bóg kochał przedni napęd, to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami :D

Opublikowano
tak jutro bede to robil .Krzyze w lampy + malowanie odblysnika

http://allegro.pl/krzyze-black-hella-bmw-e36-i1325431270.html

Pytanie czy chodzi koledze o przyciemnienie szkieł czy zrobienie czegoś a'la BH :?:

Pozdrawiam,

Opublikowano
nie wiem ja sie na tym nie znam dlatego pytam, kolega cos mi mowil ze mozna jakos folia przyciemnici tez nie jest zle...
Opublikowano
  • Autor
Czyli moge sobie przyciemnic szkla lamp przednich piecowo i policja sie nie czepi?A co z przepuszczalnoscia strumienia swiatla??
Opublikowano
o swiatlo juz sie nie przejmuj aby ladnie wygladala betka:)
Opublikowano
  • Autor
nie nie nie moj sposob to ladnie przy nie naruszeniu strumieni swiatel mijania jak i drogowych folie to mozesz na tyl zawalic a nie na przod takie moje zdanie.
Opublikowano
ja mowilem zeby kierunki pomaranczowe ciemna folia jak juz a klosze to nie po co...
Opublikowano
  • Autor
Kierunki to dymione na allegro sa ja takie mam i zadowolony.Kolego truten to jak z ta folia?
Opublikowano

Swayze - folia na przód to głupota totalna :duh: Po pierwsze przy pierwszej kontroli nie masz dowodu rejestracyjnego, po drugie przepuszczalność światła zerowa. Jak już coś to tylko piec. Atest na każdy reflektor dostajesz po wykonaniu usługi i kłopot z głowy. Efekt - bezcenny :D

Pozdrawiam,